به گزارش خبرنگار شانا، رئیس حفاظت فنی شرکت نفت فلات قاره ایران صبح امروز (27 آبانماه) در هفدهمین نشست کمیته کنترل و نظارت بر کمیت و کیفیت محصولات تولیدی شرکت ملی نفت ایران که به میزبانی شرکت نفت فلات قاره ایران در باشگاه شماره 3 نفت برگزار شد، عنوان کرد: کلرایدهای آلی و کلرایدهای معدنی، انواع کلرایدهای نفت خام هستند و در کلرایدهای آلی، امکان جداسازی آن از نفت خام وجود ندارد و باید در صورت وجود، میزان آن تحت کنترل درآید.
محمدرضا قدیمی با بیان این مطلب افزود: وجود کلراید آلی در نفت خام می تواند به اسیدی کردن محیط، ایجاد خوردگی، بی اثر کردن کاتالیزورها در برخی پالایشگاهها و مواردی از این دست بینجامد و از این رو کنترل میزان آن در نفت خام ضروری است.
وی تصریح کرد: شرکت نفت فلات قاره ایران با هدف کسب رضایت مشتریان نفت خام صادراتی خود و به منظور پیشگیری از بروز مشکلات، نسبت به ایجاد کارگروههای مرتبط برای بررسی منشا یون کلر آلی اقدام و سه کارگروه را در این زمینه ساماندهی کرد.
قدیمی با بیان این که پس از ایجاد کارگروهها و تهیه دستگاههای مورد نیاز، نمونه گیری در نقاط مختلف در دستور کار قرار گرفت، ادامه داد: اسیدکاری چاههای نفت، مواد شیمیایی، پساب آزمایشگاه، امولشن در دیسالتر و ... از جمله عوامل موثر در ایجاد یون کلر آلی به شمار می روند که این عوامل در بررسیهای نفت فلات قاره ایران مدنظر قرار گرفتند.
وی طراحی آزمایش، بررسی فرایندهای احتمالی تشکیل یون کلرآلی، تحقیق بر روی مواد شیمیایی حذف کننده کلر آلی و پایش مستمر خروجیها را از دیگر مراحل کار در این زمینه در شرکت نفت فلات قاره ایران برشمرد و گفت: با انجام اقدامات صورت گرفته، به جرات می توان گفت یون کلرآلی موجود در برخی انواع نفت خام این شرکت درحد بسیار ناچیزی است به طوریکه این نفت، حتی رضایت برخی مشتریان را که حداکثر یک PPM را در برش نفتی 140 درجه به عنوان حد مجاز یون کلر آلی قابل قبول می دانند، تامین می کند.
هفدهمین نشست کمیته کنترل و نظارت بر کمیت و کیفیت محصولات تولیدی شرکت ملی نفت ایران صبح امروز (27 آبانماه) به میزبانی شرکت نفت فلات قاره ایران و با حضور مدیرعامل این شرکت، مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران و نمایندگانی از شرکتها و مدیریتهای تابعه ملی نفت برگزار شد.
نظر شما