به گزارش شانا، محمدعلی عمادی، رئیس پژوهشکده ازدیاد برداشت شرکت ملی نفت ایران و عضو هیئت مدیره این شرکت، با بیان این مطلب افزود: در شرکتهای دولتی، انگیزه ها گاه ضعیف است و ممکن است حساسیتی نسبت به بهبود وضع موجود و حرکت به سمت وضع مطلوب وجود نداشته باشد.
وی گفت: به طور کلی یک ضمانت ترکیبی برای درک کلان شرکت و رقابت پذیری چالشهای فنی وجود دارد و مدیریت می پذیرد که به طور نمونه اگر از این نوع گل حفاری استفاده کند، کاهش زمان و کاهش هزینه را در پی خواهد داشت و تصمیم می گیرد برای رسیدن به سود، این ریسک را قبول کند؛ اما وقتی در شرکت، سرعت و کاهش قیمت برای مدیریت مهم نباشد، تغییرات فناوری نیز به کار گرفته نمی شود.
عمادی درباره برنامه وزارت نفت در حوزه همکاری با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی برای ازدیاد برداشت از مخازن نفتی عنوان کرد: بر اساس این تصمیم، نیازهای واحدهای عملیاتی به دانشگاهها واگذار می شود تا پژوهشهای لازم به صورت تخصصی انجام پذیرد؛ اما شرط اصلی موفقیت این است که بخش عملیات نیز به معنای واقعی با این تصمیم همراه باشد.
رئیس پژوهشکده ازدیاد برداشت با تاکید بر رویکردهای جدید پژوهشگاه صنعت نفت در تعامل با بخش صنعت افزود: پژوهشگاه مجموعه ای در متن صنعت و دارای شناخت کامل نسبت به محیط است و با بدنه عملیاتی آن در ارتباط است و از این رو نقش آفرینی بسیار متفاوتی دارد زیرا پژوهشگاه در حوزه تحقیقات، ایجاد استاندارد روشها و متدلوژیهای ورود خدمات و مواد شیمیایی و همچنین گستره وسیع خدمات و استانداردهای روش تست در کشور موفق عمل کرده است.
وی با اشاره به عملکرد پژوهشگاه صنعت نفت در تغییر ساختار و رویکرد آن در حرکت به سمت بازار صنعتی نفت اظهار کرد: اگر این عملکرد بتواند کاهش ریسک و هزینه، بهبود کیفیت و در عمل افزایش سود صنعت را به دنبال داشته باشد، هر تغییری در این زمینه می تواند مثبت باشد.
نظر شما