به گزارش شانا، رکنالدین جوادی امروز (دوشنبه، 26 بهمن ماه) در مراسم آغاز بکار چهارمین کنفرانس و نمایشگاه امنیت اطلاعات و ارتباطات در صنعت نفت با رویکرد اتوماسیون صنعتی با اشاره به ضرورت موضوع امنیت در حوزه صنعت نفت، گفت: حوزه فناوری اطلاعات به روزآمدترین، جدیدترین و به مرور زمان مهمترین بخش صنعت نفت را تشکیل میدهد و افق اداره صنعت بدون حضور فعال این مجموعه در دنیای رو به پیشرفت امروز غیر ممکن است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر گره خوردن فناوری اطلاعات با دنیای نوین و زندگی امروز تک تک اعضای جامعه، تصریح کرد: بر اساس آمارهایی که در پایان سال ٢٠١٥ میلادی منتشر شده، ۱.۵ میلیارد نفر از شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک و ٧٠٠ میلیون نفر از توییتر استفاده میکنند و همین طور نزدیک به ٦ میلیارد نفر برای استفاده از ابزارهای تخصصی خود ناگزیر با دنیای اینترنت در ارتباط هستند.
معاون وزیر نفت افزود: این مخابره کننده آن پیام است که ما نیز ناگزیر به ورود به این دنیای پیچیدهایم؛ پس خوب است بکوشیم ضمن آشنایی با آن و نحوه استفاده مطلوب از آن، مبارزه با خطرات محتمل پیش رو را نیز بیاموزیم.
جوادی با تاکید بر اینکه در سالهای اخیر به انقلاب چهارم که انقلاب ارتباطات و اطلاعات است، ورود کردهایم، یادآور شد: انقلاب چهارم، انقلابی است که دنیا را از یک جهان وسیع به یک دنیای کوچک در تلفنهای همراه ما بدل کرده است. ما هماکنون در نقطهای ایستادهایم که به راحتی به بسیاری از اطلاعات و امکانات دسترسی داریم و سرعت واکنش و تراکنشهای تجاری و اجتماعی به لحظه بدل شدهاند.
وی با بیان اینکه انقلاب چهارم در صنعت نیز نمایان شده است، تبیین کرد: در اواخر قرن بیستم سیستمهای متمرکز به صورت دیجیتال بر اداره صنعت حاکم شد و با دریافت فرمان و اطلاعات وضعیت دیگری به خود گرفت.
جوادی با اعلام اینکه امروزه دانش و تکنولوژی به سرعت در حال رشد است و نقش تعیین کنندهای را در اقتصاد، تجارت و وضع کلی ما ایفا میکند، یادآور شد: این حرکت برای ما اجتناب ناپذیر است، چراکه ما در دنیای امروزی ناگزیر هستیم پذیرای این دانش و تکنولوژی با همه پیچیدگیهای آن باشیم، پس خوب است آن را بهتر بشناسیم و راههای ایمن سازی را نیز فرا بگیریم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه بخشی از خطرها که در این حوزه صنعت را مورد تهدید قرار میدهد بحث تفنن است که طی آن تعدادی از افراد سودجو با سوء نیت از اطلاعات شخصی افراد سوء استفاده میکنند، گفت: بخش دیگری از این آسیبها، آسیبهای تجاری است که به منظور حذف رقیب، ایجاد اطلاعات کاذب و در نهایت به دست آوردن سودهای کلان وارد می شود.
وی سومین بخش آسیبهای این حوزه را بخش امنیتی و نظامی و تخریبی دانست که برای حذف رقیب به معنای حذف سیاسی استفاده میشود و تاکید کرد: ما با صنعتی مواجه هستیم که به دلیل الزامات توسعه هر روز به سمت اتوماسیون داده و تمرکز اطلاعات پیش میرود و به همان نسبت هم در معرض خطرات ناشی از کوتاهی و غفلت نیروهای انسانی، نیات آنها و یا سوء نیت سازمانهای بزرگ و آثار و تبعات آن قرار دارد.
جوادی با بیان اینکه طبق آمار منتشر شده در سال ٢٠١٥ میلادی بابت همین اتفاقات سازمانهای دنیا بیش از ٤٥٠ میلیارد دلار متحمل هزینه شدهاند، تصریح کرد: جنگ امروز، جنگ بزرگ دنیای اطلاعات، دنیای مدیریت اطلاعات و دنیای فرآورش و حفاظت از اطلاعات است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه سه عامل مهم باید مدنظر قرار گیرد، گفت: عامل نخست نیروی انسانی است. ایجاد تعلق خاطر و دلبستگی به سازمان و مراقبت از آن باید در راس امور قرار گیرند. آموزش همکاران در سطح صنعت، حساس کردن آنها به اهمیت حفاظت از اطلاعات و دغدغه دار کردن آنها در این حوزه بسیار مهم است.
وی ادامه داد: در مرحله دوم فناوری بابد مورد توجه قرار گیرد. برخی تجهیزاتی که ما نیازمند داشتن آنها هستیم، در هیچ جای جهان نیاز نیست ۱۰۰ درصد تولید داخل باشند؛ اما در هنگام خریداری آنها باید دقت داشت که از کدام تولیدکننده تهیه میشوند. سپس برای استفاده از این تجهیزات باید آنها را با دانش فنی خود تغییر دهیم تا شرکت سازنده به اطلاعات ما دسترسی پیدا نکند و خوشبختانه امروزه ما در سطحی از دانش فنی هستیم که با صرف سرمایه مطلوب بتوانبم این کار را عملی کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران یادآور شد: در مرحله سوم فرآیندها مطرح میشوند که اگر ما در فرآیندهایمان موضوع امنبت به خوبی دیده شود، میتوان از بروز حوادث و درز اطلاعات جلوگیری کرد؛ در واقع تعریف درست از فرآیندها میتواند دریچه مهمی به روی حفاظت اطلاعات باشد.
به گزارش شرکت ملی نفت ایران، این کنفرانس دو روزه که در مرکز آموزش شرکت ملی نفت ایران در محمودآباد برگزار می شود، امروز (٢٦ بهمن) آغاز به کار کرد و تا فردا ادامه دارد. برگزاری پنلهای تخصصی تحت عناوین مفاهیم اولیه امنیت، فایروال صنعتی زیمنس، راهکارهای عملیاتی ارتقا امنیت سامانههای کنترل صنعتی و تاثیر تجارب ایمن سازی راهکار اسکادایی دیسپچینگ شرکت ملی نفت ایران، امنیت سایبری »کسپر اسکای» با دو ارائه دهنده خارجی، و سرانجان نشست تخصصی پرسش و پاسخ با حضور کارشناسان اسکادا و امنیت اسکادا، در برنامه کار این کنفرانس قرار دارد.
نظر شما