موتورهای هیبریدی جایگزین سوختهای فسیلی می شوند

رئیس نهمین همایش بین المللی موتورهای درون سوز و نفت گردش مالی صنعت خودرو در سال 93 را 11 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت:‌ میانگین سهم ارزش افزوده صنعت خودرو از ارزش افزوده بخش صنعت 12 درصد است.

به گزارش خبرنگار شانا، سید مصطفی میرسلیم امروز (‌سه شنبه، 27 بهمن ماه) در نهمین همایش بین المللی موتورهای درون سوز و نفت، گام برداشتن در جهت بکارگیری فناوریهای دانش بنیان سوخت سبز،‌ بهبود بازده با مصرف سوخت و کاهش تولید دی اکسید کربن را از جمله اهداف برگزاری این همایش اعلام کرد.

وی گفت: امیدوارم این همایش منشا اثر مفیدی در شناسایی مشکلات و چاره جویی تولید موتورهای درون سوز و نفت باشد؛ ضمن این‌که بهبود کیفیت سوخت و توسعه سوختهای جایگزین از جمله موارد مورد توجه خودروسازان است. 

میرسلیم همچنین در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامهای انجام شده مبنی بر انتقال دانش فنی  موتور خودروها که در سال 1381 آغاز شد، گفت: در آن زمان این سوال مطرح بود آیا ایران می تواند به تولید موتور خودرو بپردازد که با توجه به آمادگی فنی در این زمینه توانستیم طراح و تولیدکننده داخلی شویم. 

وی با اشاره به سیاست تولید موتور با پایه گازسوز، تصریح کرد: با توجه به این‌که گاز یکی از منابع اصلی تامین انرژی در کشور است؛ بنابراین باید موتوری طراحی می شد که با پایه گاز باشد که براین اساس موتوری با پایه گاز سوز طراحی، تولید و  روی 500 هزار دستگاه خودرو نصب شد. 

رئیس نهمین همایش بین المللی موتورهای درون سوز و نفت با اشاره به تولید موتورهای با سوخت هیبریدی، گفت:‌ تا 50 سال آینده به تدریج و از نظر فنی موتورهای هیبریدی جایگزین سوختهای فسیلی می شوند؛ ضمن این که باید از انرژی فسیلی برای تولید کالاهای بادوام استفاده کرد. 

رئیس هیأت مدیره مرکز تحقیقات موتور گفت: نسل جدید موتور پایه گازسوز طراحی و ساخته شده و در حال آماده سازی برای نصب روی خودروی سمند سورن است.

میرسلیم تصریح کرد: تولید موتور پایه گازسوز جدید نمونه تقویت شده موتور قبلی بوده و 50 درصد توان بیشتری تولید می‌کند و با مصرف بهینه به محیط زیست هم کمک می‌کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره نسل پیشین موتورهای پایه گازسوز، تصریح کرد: خودروهای ردیف «الف» (فناوری قدیم) و «ب» (فناوری جدید) قابلیت استفاده از نسل تازه موتورهای پایه گازسوز را دارند.

وی سرمایه‌گذاری انجام شده برای طراحی موتور ملی را 45 میلیارد تومان اعلام و درباره میزان سرمایه گذاری برای تولید انبوه این موتور گفت: برای تولید انبوه این موتور به همین میزان سرمایه گذاری نیاز است.

میرسلیم درباره خودروهای دو نیرو یا هیبریدی که هم از برق و هم از احتراق داخلی استفاده می‌کنند، افزود: در این خودروها امکان بازیافت انرژی وجود دارد و ترمز می‌تواند به جای گرما، برق تولید کند که سبب کاهش مصرف سوخت تا 30درصد می شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که نمونه‌ای از این خودرو در فروردین ماه امسال آماده شد، قیمت تمام شده آن را 50 تا 100 درصد بیشتر از خودروی معمولی اعلام کرد و افزود: به طور طبیعی مردم علاقه ایی استفاده به این خودرو به دلیل قیمت بالای آن نخواهند داشت مگر آن که یارانه به آن اختصاص یابد همان گونه که در دیگر کشورها چنین است.

به گفته رئیس نهمین همایش بین المللی موتورهای درونسوز و نفت در دیگر نقاط جهان به خصوص آمریکا که از خودروهای هیبریدی استفاده می‌کنند، یارانه قابل توجهی برای استفاده از این خودروها اختصاص داده می‌شود.

وی افزود: استفاده از این نوع موتورها در اقتصاد ملی مزیت ایجاد می‌کند، خودرویی که ما طراحی کردیم، مصرف سوخت را به 4.2 لیتر در 100 کیلومتر کاهش می دهد که متناسب با آن تولید آلاینده‌ها نیز کاهش می یابد.

میرسلیم با بیان این که از سال 94 تا 50 سال آینده باید به سمت تولید موتورهای دونیرو حرکت کنیم، افزود:  تولید این نوع خودرو با توجه به قیمت تمام شده آنها 50 تا 100 درصد بالاتر از خودروهای با سوخت معمولی است؛ بنابراین باید به تولید این نوع خودروها یارانه تعلق بگیرد. 
کد خبر 255302

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =