به گزارش خبرنگار شانا، آن چنان که آمارها حکایت می کند، تولید نفت عراق در فاصله سالهای 2011 تا ژانویه 2016، به طور میانگین روزانه یک میلیون و 708 هزار بشکه افزایش یافته است؛ عراق اندکی بیشتر از سهم از دست رفته ایران به دلیل تحریمها را روانه بازار کرد؛ عراق در ماه ژانویه طبق گزارش منابع ثانویه به طور میانگین روزانه چهار میلیون و 384 هزار بشکه نفت تولید کرده است.
کشورهای عضو اوپک حاشیه خیلج فارس اما تنها به افزایش تولید نفت عراق بسنده نکردند؛ عربستان نیز در کارزار دوری ایران از بازار، عرض نفت خود را افزایش داد به گونه ای که در همین بازه زمانی تولید نفت سعودیها 832 هزار بشکه در روز افزایش یافت؛ تولید نفت عربستان طبق گزارش منابع ثانویه در ماه ژانویه 10 میلیون و 91 هزار بشکه در روز بوده است.
امارات اما دیگر کشوری است که در این سالها اقدام به افزایش تولید نفت خود کرده است، این کشوردر فاصله سالهای 2011 تا ژانویه 2016، 389 هزار بشکه به تولید نفت خود افزوده است؛ تولید نفت این کشور نیز طبق گزارش ماه ژانویه2 میلیون و 874 هزار بشکه در روز بوده است.
کویت دیگر کشوری است که از حوض گل آلود اوپک ماهی گرفته و در فاصله سالهای 2011 تا ژانویه 2016، میزان تولید 222 هزار بشکه در روز افزایش داده است، این کشور هم اکنون 2 میلیون و 745 هزار بشکه در روز نفت تولید می کند.
اکنون در این شرایط این کشورها از ایران که به دلیل تحریمها صادرات نفت خام آن به بیش از نیمی کاهش یافته و خواستار دستیابی سهم از دست رفته خود در بازار است، انتظار دارند تولید و صادرات نفت خود را افزایش ندهد تا قیمت نفت افزایش یابد در حالی که ایران هیچ نقشی در کاهش قیمت نفت نداشته است و ندارد و در همه سالهای تحریم نظاره گر گرفتن سهم خود از سوی برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده است.
منطقی است که در چنین شرایطی؛ این کشورها برای بهبود قیمت نفت انتظاری از ایران نداشته باشند و اجازه دهند ایران پس از بازستاندن سهم خود از بازار نفت در شرایطی برابر با آنها برای قیمت نفت گفتگو کند.
نظر شما