به گزارش شانا، الهام علی اف در آستانه سفر به تهران در گفتگویی ابراز اطمینان کرد که این سفر بیش از پیش به تقویت و توسعه مناسبات میان دو کشور کمک می کند.
وی با یادآوری ای که سفر اخیر به دعوت دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران انجام می شود، به چهار دیدار پیشین با رئیس جمهوری کشورمان اشاره کرد و ادامه داد: در این دیدارها مذاکرات صمیمی درباره همه جنبه های مناسبات دو جانبه انجام شده و اسناد مختلفی در زمینه همکاریهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و غیره به امضا رسیده است.
رئیس جمهوری آذربایجان افزود: در این سفر درباره حوادث و مسائل منطقه و جهان، مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دوجانبه به صورت گسترده مذاکره می شود و اسناد مختلفی امضا خواهد شد.
علی اف در پاسخ به پرسشی درباره استفاده حداکثر از ظرفیتهای موجود روابط و همکاری های دو کشور در زمینه های مختلف گفت: مناسبات میان دو کشور پس از استقلال جمهوری آذربایجان در همه زمینه ها، از جمله روابط اقتصادی و تجاری همواره رو به افزایش بوده است.
رئیس جمهوری آذربایجان افزود: با این حال حجم مبادلات تجاری بارها از ظرفیتهای موجود ما پایین تر است و البته برای رفع این وضع در روابط تجاری، همچنین برای توسعه همکاری دوجانبه تدابیری اتخاذ خواهد شد.
علی اف به انجام اصلاحات وسیع اقتصادی در کشورش اشاره کرد و گفت: اکنون برنامه هایی برای سرمایه گذاری و خصوصی سازی و بهبود محیط کار برای بازرگانان داخلی و خارجی کارهای وسیعی در جمهوری آذربایجان در حال انجام است.
وی افزود: به نظر ما در سایه این اصلاحات، برای فعالیت بازرگانان و بخش خصوصی ایرانی در جمهوری آذربایجان امکانات جدیدی فراهم می شود.
رئیس جمهوری آذربایجان از فعالیت کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، تجاری و فرهنگی دو کشور ابراز رضایت کرد و گفت: این کمیسیون چند پیشنهاد جدید ارائه کرده که در حال بررسی است.
علی اف همچنین به فعالیت مشترک ایران و جمهوری آذربایجان جهت تکمیل دالان حمل و نقل شمال جنوب اشاره کرد و گفت: ما با اتخاذ تدابیر ضروری برای توسعه امکانات ترانزیتی کشورمان زیرساختهای حمل و نقل را طبق استانداردهای روز بازسازی کرده ایم.
وی توضیح داد: بهره برداری از خط راه آهن میان آستارای ایران و آستارای جمهوری آذربایجان کریدور شمال - جنوب را در حد قابل توجهی احیا می کند.
رئیس جمهوری آذربایجان در خصوص سطح همکاریهای دو کشور در زمینه مبارزه با پدیده شوم تروریسم نیز گفت: تروریسم هم اکنون یکی از بزرگترین مشکلات تهدید کننده مناسبات متمدن بین المللی، امنیت منطقه ای و ثبات کشورهای مختلف است.
نظر شما