به گزارش خبرنگار شانا، اسماعیل قنبری، بعدازظهر دوشنبه (سوم اسفندماه) در نشست تخصصی توسعه دانش بنیان صنعت پتروشیمی که در پنجمین کنفرانس «رویکردهای نوین در نگهداشت انرژی» گفت: تحقیق مستقیم، مشترک و معکوس سه روش شاخص در بخش تحقیق و توسعه هستند.
وی با اشاره به این که شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی برای نخستین بار در کشور توانست چند فرآیند صنعت پتروشیمی را بومی سازی کند، افزود: این شرکت پارسال قرارداد تجاری واگذاری دانش فنی تولید متانول را با بخش خصوصی به انجام رساند و نخستین دستاورد موفق فروش دانش فنی را برای صنعت پتروشیمی کشور با برخورداری از دانش بومی محقق کند.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ادامه داد: همچنین واگذاری دانش فنی تولید پلی اتیلن سنگین با ظرفیت 310 هزار تن به پتروشیمی بوشهر و فرآیند آمونیاک به پتروشیمی لاوان نیز از دیگر دستاوردهای این شرکت است؛ این شرکت در زمینه تجاری سازی کاتالیستها نیز موفق عمل کرده است.
اختصاص بیش از یک درصد از تولید ناخالص داخلی به تحقیق و توسعه
وی با اشاره به این که تحقیق و توسعه از گذشته از استقبال خوبی در کشور برخوردار نبوده است، یادآور شد: بحث تحقیق و توسعه زمانی می تواند به تولید فناوری منجر شود که در رویکرد اقتصادی و حمایتی، بیش از یک درصد از تولید ناخالص داخلی کشور به آن اختصاص یابد.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری با بیان این که تحقیق و توسعه در همه مدلهای دانشی و تحقیقاتی به عنوان یک رکن مستقل درکنار دانشگاه و صنعت وجود دارد، تصریح کرد: دستاوردهای تحقیقاتی برای کشور با سه رکن دانشگاه، صنعت و R&D رقم می خورد که متأسفانه این اتفاق در کشور ما رخ نداده است.
قنبری با اشاره به ورود وزارت نفت برای اصلاح رویکرد تحقیق و توسعه در کشور گفت: امضای توافقنامه های همکاری پژوهشی در حوزه پایین دست صنعت نفت با دانشگاهها بسیار می تواند در این زمینه کمک کند.
وی با بیان این که شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در حوزه ارتباط با دانشگاهها تلاش کرده است که دانشگاهها را به درستی وارد مقوله پژوهش کند و با شعار «دانشگاه باید پژوهش تمام وقت را در برنامه حرفه ای خود قرار دهد» توافقنامه هایی را با دانشگاههای کشور امضا شده است، تأکید کرد: در این بخش شرکت ملی صنایع پتروشیمی با ایجاد 4 قطب تحقیقاتی این حرکت را پیش می برد و امیدواریم شاهد یک رویکرد موفق در حوزه تحقیق و توسعه کشور باشیم.
قنبری با اشاره به کسب موفقیت در تبدیل متانول به پروپیلن با ظرفیت 120 هزار تنی گفت: برای دستیابی به ظرفیت بالا در این طرح باید به دنبال یک همکاری معتبر دانشی بود که شرکت لورگی به عنوان یکی از شرکتهای ایرلیکوئید فرانسه گزینه مناسبی برای ساخت این واحد با ظرفیت 500 هزار تنی است.
وی با اشاره به این که مذاکرات مقدماتی با شرکت لورگی انجام شده است، اظهار کرد: شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی این مذاکرات را برای انجام این همکاری در دستور کار خود دارد.
نظر شما