مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی در این نشست گفت: هم اکنون 70 درصد صادرات و 75 درصد واردات کشور ایران به روسیه را به ترتیب مواد غذایی و مواد اولیه فرآوری نشده مورد نیاز واحدهای صنعتی تشکیل می دهد.
محمدرضا حاجی پور افزود: 95 درصد صادرات استان مرکزی را مواد صنعتی تشکیل می دهد که این مواد به کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی صادر می شود.
وی ادامه داد: اشراف نداشتن بخش خصوصی دو کشور ایران و روسیه نسبت به بازار های یکدیگر و آشنا نبودن تولیدکنندگان ایرانی با استانداردهای کشور روسیه از جمله عوامل پایین بودن صادرات و واردات دو کشور است.
رئیس گروه دانشکده انتقال و ذخیره نفت و گاز استان باشقیرستان روسیه هم در این نشست گفت: این استان با دارا بودن 930 هزار کیلومتر وسعت و دارابودن سه پتروشیمی بزررگ ،یکی از استانهای فعال در حوزه نفت و گاز روسیه است.
فنزیل موگالیموف افزود: هم اکنون 18 هزار دانشجو و دو هزار هیئت علمی در 9 گروه آموزشی نفت و گاز و آماده سازی حمل و نقل نفت و گاز در این دانشگاه به تحصیل و تدریس اشتغال دارند.
موگالیموف گفت: 90 درصد از دانش آموختگان این دانشگاه هم اکنون در داخل و خارج از کشور در رشته های نفت و گاز به فعالیت مشغول هستند.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک نیز در این نشست گفت: این استان با برخورداری از ظرفیتهای عظیم صنعتی و کشاورزی بیش از دو برابر وسعت و جمعیت خود در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور نقش آفرینی می کند.
محسن نجفی افزود: انتقال فناوری در حوزه صنایع فلزی، تجهیزات معدنی، حوزه انرژیهای نو، بادی و زمین گرمایی از اولویتهای جامعه دانشگاهی استان مرکزی و کشور ایران است.
در این نشست مقرر شد هیئتی متشکل از تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان مرکزی برای بازدید و آشنایی از ظرفیتهای واحدهای تولیدی استان باشقیرستان به روسیه سفر کنند.
هیئت روسی در سفر یک روزه به استان مرکزی از مجتمع پتروشیمی شازند و موزه حسن پور شهرستان اراک بازدید کردند.
نظر شما