صرفه جوئی 392 میلیارد لیتری گازوئیل محقق می‌شود

با بهره‌برداری کامل از طرح توسعه حمل و نقل بار و مسافر ریلی 392 میلیارد لیتر گازوئیل صرفه جوئی شده است و انتشار یک میلیارد تن گازهای گلخانه‌ای در طول عمر مفید طرح، کاهش می یابد.

به گزارش خبرنگار شانا، نصرت اله سیفی در نشست کارشناسی بررسی فرصتهای سرمایه‌گذاری صنعت حمل و نقل ریلی با توجه به ماده 12 قانون رفع موانع تولید که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، اظهارکرد: طبق ترازنامه هیدروکربوری در سال 1392 میزان مصرف انرژی کشور در بخش حمل و نقل حدود 313.8 میلیون بشکه معادل نفت بوده که با فرض حدود هر بشکه 50 دلار، حدود 15 میلیارد دلار هزینه انرژی در بخش حمل و نقل در کشو ما بوده که رقم بسیار بالایی است.

مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با اشاره به این‌که کشور ما یکی از بدترین مصرف کننده‌های انرژی در جهان است، اظهارکرد: براساس ترازنامه هیدرو کربوری در سالهای 1381 تا 1392 نرخ  رشد اقتصادی3.5 درصد بوده در حالی که نرخ رشد انرژی در کشور5.4 درصد بوده است که این نشان دهنده عدم کارایی انرژی در کشور است.

وی با بیان این‌که براساس ترازنامه هیدروکروبوری سال 1392 حدود 1239.2 میلیون بشکه معادل نفت خام انرژی در ایران مصرف شده است، به ویژگیهای بخش حمل و نقل در ایران اشاره کرد و گفت: فرسودگی 10 درصدی ناوگان سبک، فرسودگی 50 درصدی ناوگان سنگین، مصرف سوخت بالای خودروهای تولیدی، ناوگان فرسوده و پرمصرف موتورسیکلت و ناکارآمدی سیستم حمل و نقل ریلی از جمله مشکلات سیستم حمل و نقل کشور است. 

سیفی با اشاره به این‌که شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برای هریک از مشکلات سیستم حمل و نقل طرحها وپیشنهاداتی ارائه کرده است، تصریح کرد: طرح نوسازی 65 هزار کشنده و کامیون که مصوبه آن از شورای اقتصاد اخذ شده، طرح تعویض 400 هزار موتورسیکلت برقی که به شورای اقتصاد ارائه شده و امیدواریم به تصویب برسد و طرح توسعه حمل و نقل ریلی به ارزش 7.5 میلیارد دلار که در شورای اقتصاد تصویب شده است، از جمله طرحهایی هستند که برای کاهش شدت انرژی بخش حمل و نقل توسط شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت انجام شده است.

وی افزود: برای سوخت خودروهای سبک نیز  استانداردهایی در شرکت بهینه سازی مصرف سوخت وضع شده است که فقط 4 سال از استاندارد اروپا عقب‌تر هستیم و این فاصله منطقی است.

سیفی تاکید کرد: بسیاری از فرصتهای پیش رو برای ارتقای وضع کنونی حمل و نقل در ایران، با استفاده از ظرفیت ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر (بند ق تبصره 2 بودجه سال 1393 کشور) قابل دستیابی است. 

وی در ادامه به مقایسه شدت مصرف انرژی در حمل نقل ریلی و جاده‌ای و درون و برون شهری پرداخت و گفت: مصرف انرژی در بخش حمل و تقل ریلی برون شهری یک سوم تا یک پنجم نسبت به حمل و نقل جاده‌ای کمتر است و در بخش حمل و نقل ریلی درون شهری نیز شدت مصرف انرژی تاکسی 22 برابر  و اتوبوسها حدود 3.5 برابر نسبت به مترو بیشتر است.

سیفی با اشاره به این‌که براساس آمار ارائه شده، حمل و نقل ریلی درون شهری نیز از نظرشدت مصرف انرژی بسیار مناسب تر است، افزود: هم اکنون دو طرح توسعه مترو تهران و توسعه 8 کلانشهر به ارزش 6.5 میلیارد دلار به شورای اقتصاد ارائه شده و در دست بررسی است که امیدوریم  با توجه به نقش موثری که این طرحها در کاهش شدت مصرف انرژی و کمک به بهبود محیط زیست دارند، هر چه سریعتر به تصویب برسد. 

مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، بزرگترین و پاکترین منبع انرژی کشف شده از سوی انسان را «انرژی صرفه جویی شده» عنوان کرد و گفت: همه کشورها چه صاحب مخازن طبیعی انرژی باشند یا نباشند، چه صادرکننده انرژی و یا واردکننده آن، همگی در مورد مصرف کننده بودن انرژی، مشترک هستند به همین سبب تقریبا همه کشور ها و شرکتهای بزرگ انرژی از سالها پیش برنامه‌ههای کارآمدی انرژی و انرژیهای تجدید پذیر را آغاز کرده‌اند. 

وی به تشریح طرح توسعه حمل و نقل بار و مسافر ریلی که به تصویب شورای اقتصاد رسیده است پرداخت و افزود: هدف از اجرای توسعه سیستم ریلی کشور طی سالهای 92 تا 1402  افزایش میزان بارحمل شده ریلی از 21.7  میلیارد تن کیلومتر به 75.8 میلیارد تن کیلومتر  و مسافر جا به جا شده ریلی از 17.4 میلیارد نفر کیلومتر به 34.2 میلیارد نفر کیلومتر است.

سیفی تاکید کرد: با بهره‌برداری کامل از طرح توسعه حمل و نقل بار و مسافر ریلی 392 میلیارد لیتر نفت گاز صرفه جوئی شده و انتشار 1 میلیارد تن گازهای گلخانه‌ای در طول عمر مفید طرح، کاهش خواهد داشت. 

به گزارش شانا، نشست کارشناسی بررسی فرصتهای سرمایه‌گذاری صنعت حمل و نقل ریلی با توجه به ماده 12 قانون رفع موانع تولید با حضور مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و جمعی از کارشناسان حوزه حمل و نقل ریلی، در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.

کد خبر 255843

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =