قرارداد با دانشگاهها، مصداق رویکرد دانش بنیان صنعت نفت

سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، امضای قرارداد میان این شرکت و دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی را با هدف توسعه فناورانه مخازن نفتی کشور، مصداق رویکرد دانش بنیان صنعت نفت عنوان کرد.

ابراهیم طالقانی در گفتگو با خبرنگار شانا، با بیان این مطلب افزود: حرکت صنعت نفت در مسیر سیاستهای اقتصاد مقاومتی ضروری است و بویژه با توجه به نقش بسزای درآمدهای نفتی در اقتصاد، این ضرورت دو چندان احساس می شود.

وی با اشاره به توانمندیهای خوب کشورمان در عرصه های عمران، دفاعی و ...، تصریح کرد: صنعت بدون پشتوانه دانش، پایه محکمی ندارد، این رو باید توان خود را برای ارتقای سطح علمی صنعت نفت بکار گیریم.  

طالقانی از هدفگذاری مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران برای حرکت به سمت فعالیتهای دانش بنیان خبر داد و گفت: امضای قرارداد بین این شرکت و دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی منتخب کشور نیز همسو با این هدفگذاری صورت گرفت تا زمینه برای برقراری ارتباط میان کارهای مهارتی و عملیاتی با فعالیتهای دانش بنیان مستعد شود.

وی با اشاره به بلندمدت بودن این قراردادها (10 سال) تصریح کرد: این زمانبندی به دانشگاه اطمینان خاطر می دهد که به صورت بلندمدت برای دراختیار گرفتن اعضای هیئت علمی مجرب، تهیه تجهیزات آزمایشگاهی و در صورت نیاز برای تغییر رویکرد و ارتقای سطح توانمندیهای خود برنامه ریزی کند.

این مقام مسئول با اشاره به برنامه ریزی وزارت نفت برای برگزاری همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای اقتصاد مقاومتی» در 15 اسفندماه امسال، ادامه داد: نخستین پنل این همایش به بررسی نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در انتقال و توسعه دانش بنیادین فناوری در حوزه بالادست صنعت نفت اختصاص دارد.

طالقانی با بیان این که تعامل صنعت نفت با دانشگاهها با بندهای 2، 13، 14، 15، 21 و 22 سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی مرتبط است، خاطرنشان کرد: دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور در قالب این قراردادها، ملزم به تدوین نقشه راه فناوری میدان هستند.

به گزارش خبرنگار شانا، همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» ١٥ اسفندماه امسال در مرکز همایشهای بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار و در جریان آن، عملکرد صنعت نفت در اجرای این سیاستها در قالب هفت پنل اختصاصی بررسی می شود.

بر پایه این گزارش، پنل نخست به بررسی نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در انتقال و توسعه دانش بنیادین فناوری در حوزه بالادست صنعت نفت (اکتشاف و تولید) اختصاص دارد و در پنل دوم، نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در انتقال و توسعه دانش بنیادین فناوری در حوزه پایین دست این صنعت (صنایع پالایش؛ پتروشیمی و گاز) بررسی می شود.

نقش شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) و شرکتهای پیمانکار عمومی (GC) در انتقال و توسعه فناوری برای تحقق صنعت نفت دانش بنیان در پنل سوم و نقش شرکتهای مذکور در ارتقاء توان داخل (Local Content) با سیاست بازار در مقابل توسعه فناوری در پنل چهارم همایش مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

نقش پروژه ساخت ١٠ گروه کالا و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در انتقال و توسعه فناوری با مزیت تجاری-رقابتی و با رویکرد افزایش توان زنجیره ارزش صادرات خدمات فنی-مهندسی در پنل پنجم و موضوع بهینه سازی مصرف انرژی از طریق اصلاح فرایندها و انتقال و توسعه فناوریهای بهینه سازی در پنل ششم بررسی می شوند. همچنین نقش نهاد تنظیم کننده مقررات (رگولاتوری) برای انتقال و توسعه فناوری و ارتقای توان داخل برای تحقق اهداف صنعت نفت دانش بنیان در دستور کار پنلهای ششم و هفتم همایش قرار می گیرد.  

کد خبر 255914

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =