به گزارش شانا، محمدحمید ایجازی با اشاره به اینکه نیروی انسانی و پژوهش همواره از جایگاه و اهمیت بسزایی برخوردار هستند، افزود: پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این دو زمینه فعالیتهای بسیاری انجام داده و با توجه به چشم انداز خود باید تمام فعالیتها را در مسیر توسعه فناوری و ارائه راهکارهای فناورانه در صنعت نفت پیش ببرد و متعهد به توسعه پایدار باشد.
وی به سه راهبرد اصلی در حوزههای بالادست، پایین دست و انرژی و محیط زیست پژوهشگاه اشاره و تصریح کرد: راهبردهای ستاد در حوزههای ساختار و فرآیندها، حوزه ارتباطات و مشتری و منابع از دیگر راهبردهای پژوهشگاه به حساب میآید.
معاون برنامه ریزی پژوهشگاه همچنین کسب تندیس برنزین برای حوزه مدیریت دانش را در سال 1394 به عنوان برگی زرین از تلاشهای کارکنان این مجموعه دانست و گفت: بحث مدیریت دانش در کشور بسیار حائز اهمیت بوده و تجربه مدیریت دانش در پژوهشگاه یک موضوع نهادینه شده است.
وی به چالشهای پیش رو در حوزه مدیریت دانش اشاره کرد و افزود: هرم نیروی انسانی، تغییر یافتن سیاستهای توسعه جهانی، نبود تعادل اطلاعات در بخشهای مختلف سازمان، یکپارچگی و خلق ارزش افزوده و هزینه بالای اجرای پروژهها از مهم ترین چالشهای این حوزه به شمار می آید.
معاون برنامه ریزی پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به این که در دوران پساتحریم باید برخی راهبردها تغییر یابد، گفت: با کمک مدیران و هیات امنا، راهبردهای پژوهشگاه تغییر داده شد و توانستیم با تغییرات ایجاد شده به اهداف از پیش تعیین شده سازمان دست یابیم.
ایجازی با بیان اینکه هزینههای بالای اجرای پروژه از چالشهای مهم مدیریت دانش به شمار میآید، گفت: از آنجایی که نمیتوان هزینه بالایی را صرف مدیریت دانش کرد، پژوهشگاه از توانمندیهای درونی و هم افزایی موجود در این مجموعه استفاده کرده و به اهداف مشخص و تعریف شده خود دست یافته است.
ایجازی در ادامه به بازنشستگی 150 نفر از کارکنان این مجموعه اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه در نظر دارد با برنامهریزیهای مشخص و مدون، دانش این افراد را استخراج کرده و ارزیابیهای لازم را در این خصوص انجام دهد.
این مقام مسئول به اهداف کلان مدیریت دانش طرحها و پروژههای پژوهشی پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: خلق و ارتقای دانش، ثروت و ارزش افزوده برای صنعت نفت و شناسایی، تجمیع و انباشت دانش طرحها و پروژهها از مهمترین اهداف این طرح است.
وی افزود: کاربرد و توسعه افقی و عمودی دانش طرحها و پروژه ها و همچنین احصا و طبقهبندی و صدور دانش فنی طرحها و پروژه ها برای خلق ارزش افزوده و ثروت از دیگر اهداف مدیریت دانش در پژوهشگاه به حساب میآید.
ایجازی به تجمیع دانش طرحها و پروژه های پژوهشگاه صنعت نفت اشاره کرد و افزود: شناسایی حوزه های دانشی طرحها و پروژه ها ، طراحی چارچوب متحدالشکل ساختار بسته های دانشی و تجمیع، مستندسازی، کدگذاری و انباشت دانشهای آشکار و پنهان طرحها از موضوعات مهم این بحث است.
وی اظهار کرد: تعریف معیارهای ارزیابی بسته های دانشی طرحها و پروژه، بروزآوری دانش طرحها و پروژه ها در جهت خلق و توسعه دانشهای جدید، ساماندهی و تغذیه بسته های دانشی و نتایج کارها و تجمیع دانش در سامانه یکپارچه پژوهش و فناوری ( CPMIS ) از دیگر فعالیتهای پژوهشگاه در مسیر رسیدن به اهداف مدیریت دانش است.
ایجازی با اشاره به اینکه در پرپوزالهای پژوهشی پژوهشگاه جای مناسبی برای فرمهای فرآیند مدیریت دانش در نظر گرفته شده است گفت: زمانی میتوان ادعا کرد پروژهای خاتمه یافته است که فرآیند مدیریت دانش را در آن انجام و نتایج آن گزارش شود و در غیر این صورت آن پرژه خاتمه یافته تلقی نمیشود.
وی به ضرورت مستندسازی تجربه ها از ابتدای پروژه اشاره کرد و افزود: از دیگر نتایجی که در طول اجرای پروژه مدیریت دانش به آن دست یافتیم، می توان به مواردی نظیر ایجاد فضای ثبات و اعتماد برای دریافت هرچه بیشتر دانش از پژوهشگران، لزوم حمایت مدیریت ارشد سازمان از تجمیع دانش طرحها و پروژه ها و سهیم کردن پژوهشگران در منافع مالی حاصل از به اشتراک گذاری درس آموخته ها و تجربه ها اشاره کرد.
نظر شما