رامین روغنیان در گفتگو با خبرنگار شانا، با اشاره به انجام 43 مطالعه شامل انواع مطالعات شبیهسازی و مهندسی مخازن اظهارکرد: نتیجه بارز این مطالعات ضمن مدیریت بهتر میدان، افزایش 2.5 میلیارد بشکهای نفت درجا و ذخایر قابل استحصال بوده است.
وی درباره مطالعههای انجام شده برای ازیادبرداشت مخازن مناطق نفتخیزجنوب اظهارکرد: مخازن دارای کلاهک گازی بزرگ و یا نسبتا بزرگ، مخازن تازه توسعه یافته و توسعه نیافته حدود 13 درصد نفت مناطق نفتخیز را تشکیل میدهند که در این مخازن متناسب با کسب اطلاعات جدید، انجام مطالعات جامع و بررسیهای اقتصادی استفاده از روشهای ازدیاد برداشت تحت بررسی است.
روغنیان در پاسخ به این پرسش که آیا تزریق گاز به همه مخازن نفتی مناطق نفتخیزجنوب پیشنهاد میشود، تصریح کرد: تزریق گاز با هدف افزایش ضریب بازیافت به عنوان یک نسخه از پیش نوشته شده برای همه مخازن تجویز نمیشود، بلکه متناسب با ویژگیهای مخزن، روش بهینه ازدیاد برداشت پیشنهاد و اجرا می شود.
رئیس اداره ارزیابی مخازن شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب درباره برنامههای آتی این شرکت نیز گفت: برنامه توسعه هر میدان بر اساس چالش آنها تدوین شده است؛ برای نمونه برخی از میدانها نیازمند حفاری چاههای جدید و فعالیتهای چاه محور مانند شکاف هیدرولیکی هستند.
وی اظهارکرد: برخی دیگر نیازمند استفاده ازسیستمهای فرازآوری مناسب مانند نصب تلنبههای درون چاهی و دو فازی هستند که در برخی کار نصب تاسیسات سطح الارضی در حال انجام بوده که برحسب مشکلات و امکاناتی که وجود دارد فعالیتهای لازم اولویت بندی و اجرا می شوند.
به گفته روغنیان با نصب تلنبه در برخی مخازن سه تا چهار درصد به ضریب بازیافت میدانها اضافه میشود؛ به عنوان مثال در میدان اهواز بدون استفاده تلنبهها ضریب بازیافت 6.5 درصد است که با نصب آنها به حدود 10 درصد میرسد.
نظر شما