اما در عمل چنین مقادیر دقیقی در دسترس نیستند. زیرا به طور معمول پارامترهای مدل، تغییراتی را نشان می دهند که ممکن است برای مثال ناشی از اشکالات موجود در آزمایشها یا فرآیندهای ساخت مواد براساس مشخصات فیزیکی یا هندسی از پیش تعیین شده، خطاهای معین و غیرمعین، دشواریهای نمونه برداری و ... باشد.
بنابراین نتایج به دست آمده از راه حلهایی که فقط بعضی مقادیر دقیق و معمولی را برای پارامترهای نامعین به کار می برند، نمی توانند به عنوان نماینده کل نتایج ممکن برای شرایط عدم اطمینان مد نظر قرار داد.
بر این اساس در تحقیق «محاسبات مهندسی نفت با پارامترهای فازی» جبر فازی به عنوان ابزاری برای حل عددی معادلات و روابط مهندسی دارای پارامترهای نامطمئن و نادقیق معرفی شده است.
افزون بر این انواع مختلف اعداد فازی و روشهای به کارگیری و پردازش آنها مورد بحث قرار گرفته است. به عنوان مثال مشخص شد که جرم رسوب سولفات استرانسیم در میدانهای نفتی، هم به وسیله اعداد معمولی و هم توسط اعداد فازی، محاسبه می شود.
ثابت حلالیت سولفات استرانسیم، غلظت سولفات آزاد و جرم رسوب به صورت اعداد فازی محاسبه و با نتایج معمولی مقایسه می شوند.
سرانجام مشخص شد به دلیل اینکه اعداد فازی، کل مقادیر ممکن را برای پارامتر نادقیق مدل در نظر می گیرند، نتایج به دست آمده از محاسبات فازی، در مقایسه با نتایج معمولی، به واقعیت نزدیک ترند.
نظر شما