۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱
  • کد خبر: 256178
تخمین قیمتهای نقدی روزانه گازطبیعی

افزایش نگرانیها نسبت به حفظ محیط زیست و حیات بشری سبب بالارفتن تعداد متقاضیان و اقبال هرچه بیشتر به سوخت پاک شده است.

طبق پیش بینیهای انجام شده گاز طبیعی سریعترین سوخت فسیلی در حال رشد بود که مصرف جهانی آن از 113 ترلیون فوت مکعب در سال 2010 تا 185 تریلیون فوت مکعب در سال 2040 افزایش خواهد یافت.

تجارت گاز طبیعی در سه بازار منطقه ای آمریکای شمالی، اروپا و آسیا انجام می شود که در هر یک از این مناطق قیمتگذاری بر اساس مکانیسمهای گوناگونی انجام می شود.

با در نظر داشتن اینکه امروزه سه سازوکار قیمت گذاری بر اساس نفت، قیمت گذاری نظارت شده و قیمت گذاری بازار رقابتی مبنای مشخص شدن قیمت گاز طبیعی است، مقاله «تخمین قیمتهای نقدی روزانه گازطبیعی با استفاده از مدل حرکت هندسی براونی» رفتار قیمتی گاز طبیعی را بر اساس مدل حرکت هندسی براونی (GBM) بررسی کرده است.

بر اساس این مدل برآورد دو پارامتر اصلی تلاطم و رانش و پیش بینی قیمتهای نقدی روزانه گاز طبیعی هنری هاب از 1997/01/07 تا 2012/03/20 ارزیابی شده است.

بررسیها حاکی از آن است که برآورد این دو پارامتر مذکور با روشهای مختلف و نیز در مقیاسهای زمانی متفاوت امکان پذیر است. به همین منظور از دو رویکرد پیشرو و پسرو و در مقیاسهای زمانی و نیز زیردوره های مختلف استفاده شده است. 

نتایج نشان می دهد مقادیر تلاطم و رانش، کاملاً به دوره یا مقیاس موردنظر وابسته بوده و برآوردهای حاصل از رویکرد پس رو در مقایسه با پیش رو در سطح پایین تری قرار دارد. 

همچنین با افزایش تعداد اجراهای تصادفی مدل، اگرچه دامنه نوسانات مقادیر پیش بینی کاهش یافته است، اما شیب خط پیش بینی به شیب خط مقادیر واقعی بسیار نزدیک می شود. 

سرانجام، مقادیر معیارهای ارزیابی عملکرد نشان می دهد که رویکرد پیش رو و به طور مشخص سال 2009 دارای بهترین معیار عملکرد است سپس زیر دوره  2001 - 2004 در روش پس رو و در نهایت این زیر دوره در روش پیش رو می توانند به عنوان مبنایی جهت محاسبۀ مقادیر پارامترهای اصلی مدل مورد استفاده قرار گیرند. 

به علاوه نتایج حاکی از آنست که برآورد پارامترهای اصلی مدل با اتکای به جدیدترین دوره در داده های مورد استفاده نیز دقت کافی اعمال نشده و مقیاسهایی که دارای تلاطم بالاتری هستند به نسبت معیارهای ارزیابی بهتری دارند و بهتر می توان از آنها در پیش بینی قیمتها در قالب مدل GBM بهره گرفت.

کد خبر 256178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =