توربین گازی تمام ایرانی معرفی شد

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از ساخت توربین گازی با نام تجاری تیدا T-۴۵۰۵ از سوی این شرکت و با همکاری یک سازنده ایرانی خبر داد.

به گزارش شانا، بیژن عالی پور، مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از این مهم به عنوان بزرگترین دستاورد دهه اخیر صنعت نفت کشور یاد کرد و گفت: این توربین برای جایگزینی ۷۰ دستگاه توربین سولار سنتار مستقر در واحدهای عملیاتی مناطق نفتخیز طراحی و ساخته شده است که شرکت خدمات مهندسی و تجهیزات صنعتی توربین جنوب و مدیریتهای پژوهش و فناوری، تولید، امور فنی و تدارکات و امور کالا به عنوان کارگروه  تخصصی شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب و یک سازنده داخلی، پروژه ساخت آن را در مدت ۲ سال انجام دادند.

وی افزود: این پروژه در دو بخش اصلی ساخت توربین و احداث آزمایش استند تعریف شد که به دلیل بالا رفتن عمر توربینهای سولار سنتار قدیمی و دسترسی نداشتن به قطعات مورد نظر آنها که در نهایت منجر به اختلال در فرایند تولید می‌شد، اجرا و پس از انجام مطالعات، طراحی و ساخت در ایستگاه تقویت فشار گاز مجتمع صنعتی شماره ۳ شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون مستقر شد. این توربین هم اکنون با پشت سرگذاشتن بیش از ۳۳۰۰ هزار ساعت کارکرد بدون مشکل یا نقص فنی،  رسما در مدار تولید قرار گرفت.

شاپور قائدی کریمی، مجری پروژه ساخت ماشین آلات فرایندی شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب در تشریح این طرح به ۸ فاز اصلی آن اشاره کرد و گفت: ارائه خدمات تعمیرات اساسی شامل مونتاژ و دی مونتاژ، پیاده‌سازی استانداردهای OEM، دستیابی به دانش فنی قطعات، تست عملکرد، دستیابی به موتور ارتقاء یافته، طراحی موتور توربین با بدنه ملی و تولید انبوه و تجاری‌سازی آن ۸ فاز اصلی این پروژه بوده و در بخش دیگری، احداث تست استند و تجهیزات جانبی مورد نیاز برای آزمایش عملکرد توربینهای تولید شده در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش شرکت ملی نفت ایران، وی هزینه انجام این پروژه را بالغ بر ۳۳۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این هزینه شامل ساخت ۲ توربین دیگر و تست استند نیز است، اما هزینه اصلی در جهت به دست آوردن دانش کامل ساخت این توربین مصرف شده و با بومی سازی آن جبران خواهد شد.

جهانگیر پورهنگ، سرپرست شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون نیز ضمن بزرگ خواندن این دستاورد و ابراز خرسندی از میزبانی نخستین توربین گازی کاملا ایرانی در  این شرکت، گفت: این توربین روی ردیف ۲ ایستگاه تقویت فشار نصب شده و روزانه بیش از 10.5 میلیون فوت مکعب گاز را منتقل می‌سازد که با توجه به توان بالای این توربین، در صورت تغییر شرائط گازی ایستگاه، این عدد می‌تواند به ۱۵ میلیون فوت مکعب در روز نیز افزایش یابد.

کد خبر 256287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =