بلوغ فناورانه سازندگان، شرط اخذ گواهینامه کیفیت

معاون وزیر نفت گفت: سازندگان کالاها و تجهیزات صنعت نفت در صورتی می توانند گواهینامه کیفیت محصول را دریافت کنند که دستیابی به بلوغ فناورانه آنها از سوی وزارت نفت احراز شده باشد.

به گزارش خبرنگار شانا، محمدرضا مقدم، سرپرست معاونت امور مهندسی وزارت نفت صبح امروز (دوشنبه، 17 اسفندماه) در سمینار آشنایی با نحوه ارزیابی صلاحیت و رتبه‌بندی تامین‌کنندگان و سازندگان کالا با اشاره به میان نسلی بودن ذخایر فسیلی، تصریح کرد: ما به عنوان استفاده‌کنندگان از این منابع موظف به ایجاد ارزش افزوده برای نسل آینده هستیم که بر این اساس وزارت نفت ساخت ده قلم کالای اساسی نفت را در دستور کار خود قرارداد.

وی با اشاره به اهمیت بکارگیری فناوریهای نوین در صنایع نفت وگاز، ادامه داد: فناوریهای این بخش طی سالهای گذشته به قدری رشد کرده است که هم اینک شاهدیم تولید غیرتجاری شیلها، تجاری شده است.  

سرپرست معاونت امور مهندسی وزارت نفت با بیان این‌که طی چهارسال اخیر گامهای مثبتی برای حل مشکلات تولید کالاها و تجهیزات صنعت نفت با رویکرد تولید داخل برداشته شده است، ادامه داد: در گذشته دهها بخش مختلف در حوزه عرضه کالا و تجهیزات صنعت نفت فعالیت کرده و به سیاست‌گذاری می‌پرداختند که با ادغام معاونت امور مهندسی وزارت نفت و پژوهش و فناوری شاهد هم‌سنگ شدن فعالیتها در این بخش هستیم.

معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فناوری با اشاره به اقدامات انجام شده برای روش مند شدن صلاحیت و رتبه بندی تامین کنندگان و سازندگان کالا تصریح کرد: در فاز یک اجرای این شیوه نامه وندور لیست واحد خواهیم داشت و در فاز دوم به ارزیابی فناورانه و صدور گواهینامه کیفیت می پردازیم.

مقدم گفت: باتوجه به این‌که 65 درصد هزینه پروژه‌های صنعت نفت به بخش کالا و تجهیزات اختصاص دارد، بنابراین باید به ظرفیت ایجاد شده در این بخش توجه ویژه‌ای داشت.

به گفته وی در فاز دوم ارزیابی صلاحیت و رتبه‌بندی تامین کنندگان و سازندگان کالا و تجهیزات نفتی، وزارت نفت وارد فرایند ساخت کالا شده و به ارزیابی فناورانه تولیدات ایرانی می‌پردازد به این معنا که سازندگان باید به بلوغ فناورانه برسند تا بتوانند گواهینامه کیفیت محصول را دریافت کنند.

سرپرست معاونت امور مهندسی وزارت نفت تصریح کرد: تولید کالاها بر مبنای فناوری و همینطور تجاری سازی آنها از سال 1973 در آمریکا به صورت رگولاتوری ابلاغ شد و در دستورکار تولیدکنندگان قرار گرفت بنابراین استانداردهای فعالیت در این بخش به این معنا که تولیدات باید بر مبنای علم وفناوری بوده و محصولات هم تجاری باشند مشخص هستند و همه سازندگان باید براین اساس گام بردارند.

مقدم تصریح کرد: در فاز دوم ارزیابی فناورانه تولیدات، وزارت نفت مدل بومی را درست کرده است که به این صنعت اختصاص دارد و هنوز چنین شیوه نامه ای در سازمانها و وزارتخانه های دیگر ایجاد نشده است.

وی با بیان این که طی یکسال اخیر ارتباط نزدیکی میان وزارت نفت و سازمان ملی استاندارد ایجاد شده است اظهارکرد: با اقدامهایی که طی این مدت انجام شده می توانیم ادعا کنیم که استانداردهای صنعت نفت در سطح ملی جاری می شود و از این مسیر روند بین المللی شدن طی خواهد کرد.

معاون وزیر نفت در امور پژوهش و فناوری گفت: هم اکنون مقدمات ساختار، اصولی و مبانی قانونی این شیوه نامه طی شده است که براین اساس باید خود را برای ساختار جدید تجهیزات تولیدی آماده کنیم که امیدوارم در سال آینده شاهد رشد قابل توجهی در این بخش باشیم.  

کد خبر 256448

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =