بر اساس این گزارش بیشترین رشد مصرف نفت در سال ۲۰۱۵ با ۸۰۰ هزار بشکه در روز متعلق به کشورهای غیر عضو سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی و حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از تقاضای سال ۲۰۱۴ بوده است.
کاهش تقاضای چین یکی از دلایل مهم کاهش تقاضای کشورهای غیر عضو سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی در سال ۲۰۱۵ بود که به دلیل مهار رشد اقتصادی این کشور اتفاق افتاد.
تقاضای نفت چین در سال ۲۰۱۵ به طور میانگین روزانه با ۳۰۰ هزار بشکه رشد همراه بوده و رشد تقاضای این کشور در سال ۲۰۱۶ میلادی نیز همین مقدار خواهد بود که حدود ۱۰۰ هزار بشکه کمتر از رشد تقاضای سال ۲۰۱۴ است.
افزون بر این رشد تقاضای کشورهای غیر عضو سازمان توسعه و همکاریهای اقتصادی در سال ۲۰۱۶ حدود ۱.۱ میلیون بشکه در روز برآورد شد که حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز بالاتر از سطح سال ۲۰۱۵ است.
دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارش ماه دسامبر خود تقاضای جهانی نفت خام در سال 2015 میلادی را حدود روزانه 92 میلیون و 900 هزار بشکه اعلام کرد، بر این اساس تقاضای جهانی نفت در سال 2015 در مقایسه با سال 2014 حدود یک میلیون و 230 هزار بشکه رشد نشان می دهد، البته در مقایسه با برآورد ماه پیشی 30 هزار بشکه در روز بیشتر است.
افزون بر این اوپک رشد تقاضای جهان در سال 2016 را یک میلیون و 250 هزار بشکه در روز پیش بینی کرد که در مقایسه با برآورد اداره اطلاعات انرژی آمریکا 200 هزار بشکه در روز کمتر و در مقایسه با برآورد آژانس بین المللی انرژی 50 هزار بشکه در روز بیشتر است.
همچنین بر اساس تازه ترین برآورد اوپک، در ماه دسامبر تولید نفت خام اعضای این سازمان 32 میلیون و 189 هزار بشکه در روز بود که این رقم نسبت به ماه نوامبر روزانه 177 هزار بشکه در روز کاهش نشان می دهد، اما نسبت به میانگین سال گذشته یک میلیو و 420 هزار بشکه در روز بالاتر بود.
بیشترین کاهش تولید در میان اعضای اوپک نیز مربوط به کشورهای نیجریه، عربستان و عراق بود که تولید آنها به ترتیب 61 هزار، 58 هزار و 32 هزار بشکه در روز کاهش یافت.
جزئیات بیشتر از اینجا قابل دریافت است.
نظر شما