به گزارش خبرنگار شانا، سلطان کمالی عصر امروز (شنبه، 22 اسفندماه) در آئین امضای نخستین قرارداد راهبردی توسعه فناوریها و انتقال فناوری در شرکت ملی نفت برای بهینه سازی فرآیندهای تولید و در میدان نفتی دارخوین میان این شرکت و دانشگاه امیرکبیر، گفت: شرکت نفت و گاز اروندان به عنوان نخستین شرکت پس از امضای 9 موافقتنامه همکاری با دانشگاهها، موفق به امضای این قرارداد همکاری با دانشگاه امیرکبیر شد.
وی با اشاره به نگاه جدید وزارت نفت به ارتباط میان صنعت دانشگاه، اظهارکرد: براین اساس تلاش شد تا مبانی ارتباط میان دانشگاه و صنعت دوباره تعریف شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با بیان اینکه پیش از این ارتباط میان صنعت و دانشگاه بیشتر به صورت کلامی بوده و در عمل این ارتباط مشاهده نمیشد و ساختارمند نبود، ادامه داد: خوشبختانه امروز با راهکاری که میان ارتباط صنعت و دانشگاه طراحی شده است، ارتباط میان این دو بخش، بنیادی خواهد بود.
کمالی یکی از دلایل طولانی بودن مدت زمان اجرای پروژهها را بی توجهی به بحث مطالعات فنی و مهندسی ذکر و تصریح کرد: توجه به این مولفه بدون شک مدت زمان اجرای پروژهها را به طور قابل توجهی کاهش خواهد داد.
وی با بیان اینکه قرارداد فوق یکی از قراردادهای پیشرو در زمینه همکاری میان دانشگاه و صنعت به شمار میرود، افزود: به نظر میرسد اجرای این پروژه در مدت زمانی کمتر از آنچه که در قرارداد یاد شده است به سرانجام برسد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان ابزار امیدواری کرد که با اجرای این قرارداد مشکلات اساسی میان دانشگاه و صنعت حل شود و گفت: 95 درصد هزینههای اجرای یک پروژه تابع مطالعات فنی و مهندسی است، این درحالی است که تنها پنج درصد اجرای هر پروژه به این بخش اختصاص دارد.
کمالی گفت: بنابراین باید نگاه مالی را در واگذاری این پروژهها به دانشگاهها کنار بگذاریم، زیرا موفقیت این طرح سرانجام منجر به افزایش ضریب بازیافت میدان دارخوین میشود.
وی تصریح کرد: چنانچه سازوکارهای همکاری میان دانشگاه امیرکبیر و نفت و گاز اروندان برای اجرای این پروژه رعایت شود، امیدوارم به سمتی برویم که طرح توسعه فاز سوم میدان دارخوین را بر اساس مطالعات دقیق اجرا کنیم.
مدیرعامل شرکت نفت وگاز اروندان گفت: امیدوارم با نتایج به دست آمده از این قرارداد پژوهشی بتوانیم یک درصد به ضریب بازیافت نفت میدان دارخوین که هم اکنون حجم ذخایر نفت درجای آن پنج میلیارد و 200 میلیون بشکه است، اضافه کنیم.
به گزارش شانا، عصر امروز نخستین قرارداد راهبردی توسعه فناوریها و انتقال فناوری در شرکت ملی نفت ایران به منظور بهینهسازی فرآیندهای تولید در میدان نفتی دارخوین میان شرکت نفت و گاز اروندان و دانشگاه صنعتی امیرکبیر امضا شد.
نظر شما