به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی، امروز (دوشنبه، 24 اسفندماه) در نشت خبری با همتای ویتنامی خود که پس از پایان نشست هیئتهای بلندپایه دو کشور برگزار شد، با بیان این که مردم ویتنام به عنوان ملتی مقاوم و سختکوش که در برابر تجاوز بیگانگان به خوبی ایستادگی کردهاند و در افکار عمومی مردم ایران از جایگاه ویژهای برخوردارند، گفت: هر دو کشور دو تجربه تلخ جنگ تحمیلی و تحریم داشتند که هر دو در مقابل آن به خوبی ایستادگی و مقاومت کردند.
رئیس جمهوری با بیان این که تهران و هانوی در خصوص مسائل منطقهای و جهانی از نظرات نزدیک بهم برخوردار هستند و در مجامع بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد و جنبش عدم تعهد همکاریهای نزدیکی دارند، افزود: این همکاریها بیش از پیش تقویت خواهد شد.
وی افزایش همکاریهای اقتصادی ایران و ویتنام را مورد تاکید قرار داد و گفت: در زمینه مسائل اقتصادی به رغم ظرفیتها و پتانسیلهای بسیار خوبی که وجود دارد در سالهای گذشته عمدتا به دلیل تحریم نتوانستیم از آن استفاده کنیم، بنابراین امروز مباحث مفصلی در این زمینه انجام داده و تصمیم گرفتیم رقم مبادلات تجاری خود را طی 5 سال آینده از 350 میلیون دلار کنونی به 2 میلیارد دلار افزایش دهیم.
روحانی تصریح کرد: همچنین تصمیم گرفته شد بین بانک مرکزی ایران و ویتنام، تفاهمنامهای منعقد شود که این تفاهمنامه میتواند اولین گام برای افزایش سطح همکاریهای اقتصادی دو کشور باشد.
رئیس جمهوری عنوان کرد: در زمینه موضوعهای مهم اقتصادی از جمله انرژی، صنعت، کشاورزی، گردشگری، سرمایهگذاری و فناوری ارتباطات، گفتگوهای مفصلی در جلسه مشترک بین دو طرف انجام و توافقهایی حاصل شد.
وی ادامه داد: در این گفتگوها همچنین مسائل شرق آسیا مورد بررسی قرار گرفت و بر این نکته اشتراک نظر داشتیم که رقابتها و تحرکات خطرناکی که کم و بیش در این منطقه به چشم میخورد، باید از طرق سیاسی و احترام به مقررات بینالمللی حل و فصل شود.
ترانگ تان سانگ، رئیس جمهوری ویتنام نیز در این نشست خبری، لزوم تقویت و تحکیم همکاریهای دو جانبه و حمایت از یکدیگر برای پیشرفت و توسعه همه جانبه را مورد تاکید قرار داد.
رئیس جمهوری ویتنام با اشاره به این که 30 نفر از جامعه بازرگانی و تجاری ویتنام را به همراه خود به تهران آورده است، افزود: دو طرف توافق کردیم که اولویت اصلی ما همکاریهای اقتصادی و تجاری است و توافق کردیم که شرائط مساعد را برای فعالیت بخش خصوصی دو کشور به منظور استفاده از مزیتها و پتانسیلهای موجود فراهم آوریم.
ترانگ با اشاره به تبادل نظر انجام شده در خصوص مسائل مهم منطقهای و بینالمللی تصریح کرد: امروز صلح و ثبات در سطح منطقه و جهان در خطر است و ضرورت دارد همه کشورها برای برقراری صلح در جهان تلاش کنند.
نظر شما