توسعه اسفندیار در جلسه شورای عالی مخازن بررسی شد

مدیرعامل شرکت ملی نفت با حضور در جلسه اخیر شورای عالی مخازن، بر لزوم سرمایه‏ گذاری در میدان مشترک اسفندیار و بهره‏ برداری هرچه سریعتر از این میدان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار شانا، طرح جامع مطالعه میدان مشترک اسفندیار در یکصد و سی ‌و ششمین جلسه شورای عالی مخازن بررسی و مقرر شد 2 حلقه چاه توصیفی تولیدی در بخش شمالی این میدان حفاری شود.

کریم زبیدی، معاون بررسی طرحهای منابع هیدروکربوری مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران در این باره به خبرنگار شانا گفت: در طرح جامع مطالعه میدان اسفندیار پس از بررسی ویژگیهای مخزن، مدل استاتیک و دینامیک آن تهیه شد، اما به دلیل کمبود اطلاعات، ابهامهایی باقی ماند که پیش‏ بینی رقم تولید و بهره‏ برداری از این میدان را با مشکل روبرو کرد.

وی با بیان این که مشاور پروژه در این جلسه، مقدار ضریب بازیافت ٩ درصد را برای تولید از میدان به مدت ۲۵ سال پیشنهاد داد، گفت: مقرر شده است با هدف دستیابی به اطلاعات بیشتر از مخزن و رفع ابهامهای موجود، 2 حلقه چاه توصیفی در بخش شمالی میدان اسفندیار حفاری شود و پس از ازریابی نتایج حاصل از حفاری این 2 حلقه چاه، در صورت صلاحدید برای تولید از این چاهها اقدام خواهد شد.  

زبیدی به چهار حلقه چاهی که پیش از این در میدان اسفندیار حفاری شده است، اشاره کرد و گفت: از این چهارحلقه نیز، 2 حلقه چاه در بخش شمالی و 2 حلقه چاه در بخش جنوبی این میدان حفاری شده است.

توسعه بخش شمالی اسفندیار در اولویت است

وی با تاکید بر این که هم اکنون توسعه بخش شمالی میدان اسفندیار در اولویت است، ادامه د اد: پیشنهاد شورای عالی مخازن این است که توسعه بخش جنوبی میدان نیز به طور همزمان انجام شود تا در زمان مناسب، این طرح توسعه ای نیز در دستور کار قرار گیرد.

این مقام مسئول اذعان کرد: میدان اسفندیار، میدان کوچکی است و با توجه به مشترک بودن آن، احتمال توسعه میدان در قالب مدل جدید قراردادهای صنعت نفت (IPC) وجود دارد.

بر اساس این گزارش، یکصد و سی و ششمین جلسه شورای عالی مخازن با هدف بررسی طرح جامع مطالعه مخازن رتاوی زیرین و یامامای میدان اسفندیار با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران، معاون بررسی طرحهای منابع هیدروکربوری این مدیریت، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران، اعضای شورای عالی مخازن و مشاور پروژه برگزار و پیشنهادهای اصلاحی جهت بهبود کیفیت مطالعه و کاهش عدم قطعیتهای موجود ارائه شد.  

کد خبر 256853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =