اجرای طرح توسعه فناورانه میدان سروش کلید خورد

قرارداد نخستین بسته کاری پروژه پژوهشی میدان‌محور طرح ازدیاد برداشت میدان سروش، میان شرکت نفت فلات قاره ایران و دانشگاه صنعتی سهند تبریز امضا شد.

به گزارش خبرنگار شانا، قرارداد نخستین بسته کاری طرح توسعه فناورانه میدان سروش میان سعید حافظی، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران و رسول آذری خسروشاهی، رئیس دانشگاه صنعتی سهند تبریز امضا شد؛ همچنین  دانشگاه صنعتی سهند تبریز در این مراسم، قراردادی با شرکت پانترا (Panterra) هلند به عنوان همکار خارجی پروژه امضا کرد.

حافظی در این مراسم عنوان کرد: ضریب بازیافت میدان سروش در حالت طبیعی حدود پنج درصد است که با اعمال طرحهای ازدیاد برداشت مناسب با استفاده از فناوریهای روز، امکان افزایش 10 تا 15 درصد ضریب بازیافت معادل تولید حداقل یک تا 1.5 میلیارد بشکه نفت اضافه بر تولید طبیعی در این میدان وجود دارد.

وی با اشاره به قراردادهای توسعه فناورانه مخازن که اواخر سال 93 میان شرکت ملی نفت ایران و دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور امضا شد، ادامه داد: در این طرح، پنج میدان از شرکت نفت فلات قاره ایران مدنظر قرار گرفت که در فاز نخست میدان سروش انتخاب و برای چهار میدان دیگر در سالهای آینده اقدام می شود.

به گفته وی، در طول 10 سالی که برای این قراردادها در نظر گرفته شده است، دانشگاه‌ها موظف هستند با همکاری مراکز تحقیقاتی و مشاوران خارجی قوی فعالیتها و کارهای تحقیقاتی را که منجر به ازدیاد برداشت می‌شود، طی برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت انجام دهند تا تولید از این میدان افزایش یابد.

حافظی افزود: در طول یک سال گذشته پس از امضای قرارداد اصلی با دانشگاه صنعتی سهند، اطلاعات میدان بررسی و چالشها و عناوین تحقیقاتی استخراج و طرحهای پیشنهادی مرتبط از سوی کارشناسان دانشگاه و امور فنی شرکت نفت فلات قاره ایران تعریف و در نهایت یک نقشه راه ازدیاد برداشت حول سه محور ازدیاد برداشت در حوزه مخزن (‌برنامه بلندمدت)، افزایش تولید از چاه (کوتاه‌مدت) و بررسی مسائل و مشکلات تأسیسات سطح‌الارضی تدوین شد.   

 حافظی با بیان این که با توجه به میزان نفت در جای بالا و از طرفی ضریب بازیافت پایین در این میدان، برنامه ازدیاد برداشت در حوزه مخزن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، گفت: برنامه اصلی ازدیاد برداشت در حوزه مخزن در چهار فاز تعریف شده است که  فاز نخست آن ساخت و تکمیل مدلهای شبیه‌سازی و غربالگری روشهای ازدیاد برداشت، فاز دوم تکمیل کارهای آزمایشگاهی، فاز سوم طراحی و انجام پایلوت و فاز چهارم انجام پروژه در کل میدان در صورت عملکرد مثبت در مقیاس پایلوت است.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران عنوان کرد: فاز نخست پروژه ازدیاد برداشت به عنوان اولین بسته کاری این طرح 10 ساله با هدف ساخت و تکمیل مدلهای شبیه‌سازی و غربالگری روشهای ازدیاد برداشت، با شناسایی فناوریهای مرتبط با میدان سروش نهایی شده است.

به گفته وی، مدت زمان انجام کار در این فاز یکسال تعیین شده است و پس از پایان این فاز، در سال دوم فاز دوم با هدف طراحی و کارهای آزمایشگاهی مرتبط با فناوریهای مناسب میدان سروش در دستور کار قرار می گیرد و امیدواریم طراحی فاز پایلوت را در سال سوم اجرایی کنیم.

حافظی ابراز امیدوای کرد که نخستین نتایج حاصل از اجرای پروژه ازدیاد برداشت در سالهای چهارم و پنجم حاصل شود.

 وی در خصوص مباحث چاه محور با بیان اینکه مشکل اصلی در میدان سروش، تولید آب بالاست گفت: برنامه کنترل تولید آب از چاههای این میدان تدوین شده است و امیدوارم با همکاری دانشگاه سهند، با خلق یا انتقال فناوری مناسب در مدت زمان کوتاه بتوانیم با مدیریت و کنترل تولید آب، شرائط را جهت تولید بیشتر نفت فراهم کنیم.

این مقام مسئول یادآور شد: این موضوع به عنوان دومین بسته کاری است که دانشگاه صنعتی سهند تبریز با همکاری شریک دانشگاهی خارجی خود، مشغول تدوین پیشنهاد فنی و مالی آن هستند.

کد خبر 256971

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =