هیئت بازرگانان ایران قرار است عصر امروز به وقت اسلام آباد نشست مشترکی با اعضای شورای سرمایه گذاری پاکستان برگزار کند.
در سفر دو روزه رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاکستان که با محوریت توسعه و تقویت روابط اقتصادی و تجاری، گفتگوهای دو جانبه و رایزنیهای منطقه ای با عالی ترین مقامهای کشور میزبان انجام می شود، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، بیژن زنگنه، وزیر نفت، محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت،معدن و تجارت، حمید چیت چیان، وزیر نیرو، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، سیدحسن قاضی زاده، هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ولی الله سیف، رئیس بانک مرکزی و محسن جلال پور، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران، روحانی را همراهی می کنند.
قرار است در جریان سفر روحانی به پاکستان، تعدادی سند همکاری میان دو کشور در زمینه های صادرات برق، بیمه، اتاق های بازرگانی، برنامه راهبردی بازرگانی، رسانه ای، آکادمی و علمی، پزشکی، بهداشت و گردشگری از سوی وزیران مربوطه و در حضور سران دو کشور امضا شود.
براساس آمار و ارقام، حجم مبادلات تجاری ایران و پاکستان در سال 1393، حدود یک میلیارد و 240 میلیون دلار بود که از این رقم، سهم صادرات ایران به پاکستان 970 میلیون دلار و سهم صادرات پاکستان به ایران 270 میلیون دلار بود.
سران دو کشور بر افزایش مبادلات تجاری در چند سال آینده به پنج میلیارد دلار و بیشتر تاکید دارند و با توجه به شرایط جدید تجاری و اقتصادی ایران و وجود ظرفیتهای فراوان در دو کشور، دستیابی به این رقم در آینده نسبتا نزدیک را دور از دسترس نمی دانند.
پاکستان نیز ظرفیت بالایی برای صادرات محصولاتی نظیر منسوجات، برخی میوه ها، غلات، گوشت، لبنیات، برخی وسایل ورزشی و لوازم جراحی به ایران دارد و ایران هم برای صادرات گاز، نفت خام، محصولات پتروشیمی و افزایش صادارات برق به پاکستان آمادگی دارد.
ایجاد گذرگاههای مرزی جدید نیز از جمله موضوع های مورد علاقه در حال پیگیری میان دو همسایه است و دو کشور تمایل به بازگشایی گذرگاههای جدید مرزی با هدف ارتقای تجارت مرزی و بهبود شرایط معیشتی و امنیتی مرزنشینان دو طرف دارند که این مهم می تواند به تقویت اوضاع اقتصادی، تقویت امنیت و کاهش پدیده قاچاق در مناطق مرزی منجر شود.
نظر شما