به گزارش شانا، محمدرضا کمالی با بیان این مطلب گفت: به طور نمونه، همگام با اجرای طرح مروارید خلیج فارس، پیوستگی قائم بین مخزن گازی و مخزن نفتی در یکی از میدانهای شمال غرب خلیج فارس تشخیص داده شد و این در حالی بود که تا پیش از آن، مطالعات و بررسیهای قبلی بر نبود پیوستگی این دو مخزن دلالت می کرد.
وی به برخی رویدادهای سال 94 در پژوهشگاه صنعت نفت اشاره کرد و افزود: اعلام کاربردی شدن بخشی از نتایج طرح مروارید خلیج فارس در حین اجرا از سوی کارفرما، واگذاری مدیریت پیمان توسعه نرم افزارهای تخصصی به پژوهشگاه صنعت نفت و تشخیص نوع نفت سنگین در میدان فردوسی با استفاده از نتایج به دست آمده از مدلسازی سیستمهای نفتی که انطباق کامل با داده های حفاری اکتشافی و توصیفی دارد، از جمله دستاوردهای پژوهشگاه صنعت نفت در سال 94 بوده است.
کمالی گفت: پژوهشگاه صنعت نفت با بیش از 56 سال سابقه و تجربه در زمینه پژوهش و توسعه فناوری و انجام خدمات فناورانه برای صنعت نفت، ضمن شناخت مشکلات و معضلات صنعت نفت کشور، علاقه مند به کسب فناوریهای اثبات شده روز دنیا از طریق کار مشترک با شرکتهای صاحب فناوری در یاری رساندن صنعت نفت در اکتشاف، توسعه میدان و تولید بهینه و صیانتی از میدانهاست.
وی تصریح کرد: پژوهشگاه ضمن حفظ صرفه و صلاح سازمان به منظور رسیدن به اهداف صنعت نفت و دستیابی به یک تعامل پایدار و برد_ برد، می تواند در قالب قراردادهای جدید نفتی به عنوان شریک تجاری داخلی قابل اعتماد و توسعه دهنده فناوریهای برتر نقش آفرینی کند.
کمالی با بیان این که پژوهشگاه پس از گذشت بیش از نیم قرن از آغاز فعالیت خود، به درجه بالایی از سطح بلوغ، دانش فنی و تجربه عملی در شناسایی و حل مشکلات صنعت نفت رسیده است، گفت: این تکامل، این مرکز پژوهشی را در سطح خاورمیانه از دیگر رقبا متمایز کرده و شعار این مجموعه یعنی "خلق فناوری و توسعه پایدار" مبین این تمایز است.
بازنگری در فعالیتهای پژوهشی و رتبه بندی پروژه ها
رئیس پردیس بالادستی پژوهشگاه صنعت نفت به مهمترین برنامه های پژوهشگاه در سال جدید اشاره کرد و گفت: بازنگری در فعالیتهای پژوهشی اعم از طرحهای جامع، پروژه های بنیادی، کاربردی و خدمات فناورانه و اختصاص رتبه برتر بر اساس نوع پروژه (بنیادی یا پژوهشی؛ کاربردی، صنعتی یاخدمات آزمایشگاهی)، اثر بخشی، درآمد، سود و ... در پژوهشگاه دنبال می شود.
وی ادامه داد: تدوین فرآیندهای مربوط به اجرای پروژههای تحقیقاتی از جمله ارائه پیشنهاد پروژه، تصویبخواهی در شوراهای پژوهشکده، پردیس و پژوهشی، تدارکات و امور مناقصه و ... جهت تسریع و تسهیل اجرا، توجه به نظم و انضباط مالی و اداری و پاسخگویی که همواره در دستور کار پژوهشگاه قرار دارد، در سال جدید با جدیت بیشتری پیگیری خواهد شد.
کمالی با اشاره به این که پژوهشگاه وارد بازار رقابتی با شرکتها و دانشگاه های داخلی و خارجی شده است، گفت: بوروکراسیهای موجود باید جای خود را به سازوکاری پویا دهند تا شرائط برای حضور موثرتر پژوهشگاه در این بازار رقابتی فراهم شود.
نظر شما