در این بین سرمایه گذاری خارجی که از اصلی ترین نمودهای جهانی شدن است که قابلیت ایجاد تحولات گسترده ای را در اقتصاد کشور مبدا مهیا می کند.
تحولاتی که علاوه بر تامین مالی به ارتقای بهره وری، توسعه مهارت و مدیریت با هدف ارتقای توان کیفی نیروی کار داخلی، توسعه بازارهای صادراتی، افزایش استاندارد داخلی و حرکت به سوی اقتصاد بازار و... را باعث می شود.
به همین جهت امروزه سرمایه گذاری خارجی به عنوان یکی از مهمترین منابع تامین مالی و روشهای انتقال فناوری د ر کشورهای د ر حال توسعه مطرح است چراکه سرمایه گذار خارجی نسبت به سرمایه گذار د اخلی از برخی مزیتهای رقابتی نظیر د سترسی به اطلاعات کافی، مهارتهای مدیریتی، فناوری پیشرفته و منابع مالی معتبر برخورد ار است.
مقاله «شناسایی و اولویت بند ی موانع موثر بر جذب سرمایه گذاری خارجی د ر پروژه های بالاد ستی صنعت نفت با استفاد ه از روش AHP» مشخص می کند که مهمترین موانع اصلی در بکارگیری درست از سرمایه گذاری خارجی در پروژه های بالادستی صنعت نفت به ترتیب موانع سیاسی، موانع اقتصاد ی و موانع فرهنگی و حقوقی است.
همچنین قوانین باقی مانده از دوران تحریم، گسترش بیش از حد بخش د ولتی، نبود ثبات سیاسی، نداشتن اجماع د اخلی، مشکلات امنیتی و بسته بود ن اقتصاد نیز به ترتیب مهمترین موانع فرعی د ر این زمینه هستند .
نظر شما