بررسی تحولات عرصه بین المللی گویای این واقعیت است که در سالهای گذشته رقابت کشورهای برخوردار از منابع طبیعی حول توسعه فناوری سیر می کند به گونه ای که چشم انداز آینده کشوهای نفت خیز بر الگوی توسعه فناوری بنا نهاده شده است، چراکه اتکا به بهره برداری صرف از مخزنها، موجب هزینه کرد سهم عمده از درآمد نفتی جهت خرید فناوری خواهد شد.
در خصوص ایران نیز که صنعت نفت با سابقه بیش از یکصد سال نقش محوری در اقتصاد کشور ایفا می کند، می توان نشانی از هر دو الگوی توسعه مشاهده کرد.
طی سالهای متمادی، استفاده از فناوری به شرکتهای بین المللی غیر ایرانی وابسته بود اما با بروز انقلاب اسلامی، مسیر توسعه دستخوش تحول و ورود به عرصه پژوهش و توسعه نیز فراهم شد.
در این خصوص مقاله "مدیریت داراییهای فکری؛ مطالعه موردی پژوهشگاه صنت نفت" ابتدا نقش داراییهای فکری و مدیریت صحیح آنها در صنعت و خصوصا صنایعی که به دنبال قابلیت توسعه فناوری هستند را بررسی کرده و در ادامه صنعت نفت ایران و اهمیت مدیریت داراییهای فکری در آن و نهایتا دستاوردهای پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان مهمترین بازوی توسعه فناوری در این صنعت در ارتقای سطح مدیریت داراییهای فکری خود را ارزیابی کرده است.
نظر شما