به گزارش شانا، منصور بزمی با بیان این که پژوهشگاه صنعت نفت با حمایتهای شرکت ملی نفت ایران موفق به آغاز طراحی نخستین واحد GTL کشور با بهره مندی از دانش فنی رآکتورهای دوغابی شده است، افزود: در همین باره، تفاهمنامه تشکیل موسسه فرآورش و پالایش گاز میان رئیس پژوهشگاه صنعت نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران امضا شد.
وی به فعالیتهای پردیس پایین دستی در حوزه کاتالیستها اشاره و تصریح کرد: در این زمینه توانستیم کاتالیست واحد بنزینسازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس را با دانش فنی (لیسانس) پژوهشگاه و از سوی یک شرکت خصوصی به مرحله تولید انبوه برسانیم.
بزمی با بیان این که در سال 94، 2 قرارداد مهم در حوزه توسعه دانش فنی برای کاتالیستهای RCD و هیدروکراکینگ با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران منعقد شد، ادامه داد: در حوزه پالایش برای نخستین بار در تاریخ پژوهشگاه، برای 9 واحد پالایشگاهی، صادارت خدمات مهندسی و فروش دانش فنی داشتهایم.
وی رونمایی از پایلوت دانش فنی واحدهای کک سازی را از دیگر فعالیتهای پژوهشگاه در حوزه پالایش عنوان کرد و گفت: سوپرپایلوت این فناوری، پارسال در پژوهشگاه صنعت نفت به بهره برداری رسید.
این مقام مسئول گفت: پژوهشگاه صنعت نفت با توسعه دانش فنی حلال «پارسی سول» موفق شد نام ایران را به عنوان تنها کشور منطقه که می تواند حلال فرموله شده برای تصفیه گاز را به تولید برساند، مطرح کند.
احداث خط لوله کامپوزیت به طول 10 کیلومتر
بزمی ادامه داد: در حوزه فرآیندهای شیمیایی، طرح اخت خطوط لوله کامپوزیت به طول 10 کیلومتر در کشور که در آن نفت خام جریان مییابد، در دستور کار پژوهشگاه قرار گرفت و در بحث دمولسیفایرها نیز که در پژوهشکده توسعه فناوریهای شیمیایی، پلیمری و پتروشیمی تولید شده بود، تست آزمایشگاهی مرتبط با موفقیت در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب انجام شد.
وی با بیان اینکه پارسال طرح پایلوت تهیه گوگرد کشاورزی و گوگرد بنتونیتی همراه با ریزمغذیها نیز به بهرهبرداری رسید، اظهار کرد: آزمایش میدانی گوگرد کشاورزی در چند نقطه آب و هوایی کشور و ارزیابی میزان استحصال کمی و کیفی چند محصول راهبردی کشاورزی نیز که در سال 92 آغاز شده بود، ادامه یافت و تکمیل و توجیه اقتصادی توسعه این واحد را در حد صنعتی امکانپذیر کرد.
رئیس پردیس پایین دستی پژوهشگاه صنعت نفت، شروع مجدد پروژه DMC (مرکاپتان زدایی از میعانات گازی) را در فازهای 2 و 3 پارس جنوبی، از جمله اقدامهای مثبت صنعت نفت در سال 94 معرفی کرد و گفت: ساخت و ساز واحد مرکاپتان زدایی در یک کنسرسیوم که پژوهشگاه صنعت نفت، مسئول بخش مهندسی آن است در عسلویه آغاز می شود.
نظر شما