بررسی توسعه میدانهای مشترک از منظر رویکردهای فنی و حقوقی

ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی و پدیده پیچیده زمین شناسی از چهار جهت با کشورهای هم جوار خود میدانهای مشترک نفت و گاز زیادی در دریا و خشکی دارد.

بهره مندی از این 28 میدان نفت و گاز مشترک با در نظر داشتن ای نکه بر اساس آمارهای بین المللی ایران با داشتن 157 میلیارد بشکه نفت درجا و 33.6 تریلیون متر مکعب گاز درجا، چهارمین دارندۀ ذخایر نفتی جهان و نخستین دارنده ذخایر گازی دنیاست، جایگاه کشور را در عرصۀ مناسبات بین المللی ارتفا خواهد دارد.

از آنجا که میدانهای مشترک از لحاظ زمین شناسی یکپارچه اند و از لحاظ مالکیتی مشترک، رقابتهای میان کشورهای هم جوار برای بهره برداری از میدانها سبب شده است که این مخازن مرزی و مشترک نسبت به مخازن غیرمشترک در اولویت بهره برداری قرار گیرند.

از این رو در برنامه پنجساله پنجم و ششم توسعه کشور درباره صنعت نفت و گاز، بر توسعه و تولید از میدانهای مشترک نفتی و گازی ایران با کشورهای همسایه تأکید فراوان شده است.

بنابراین تولید از این میدانها که از اولویتهای اصلی شرکت ملی نفت ایران است باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

در مقاله «رویکردهای فنی و حقوقی در توسعه  میدانهای مشترک نفت و گاز» تلاش شده علاوه بر تأکید بر لزوم توجه خاص به توسعه میدانهای مشترک، روشهای مختلف توسعه و تولید از این میدانها با هدف بهره ‏وری و بهره ‏برداری بیشتر تشریح  شود.

کد خبر 257584

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =