نخستین مگاپروژه دانش بنیان کشور در وزارت نفت تعریف شد

نخستین مگاپروژه های دانش بنیان کشور مشتمل بر پنج پروژه که با هدف دانش بنیان کردن صنعت نفت دنبال می شود، در وزارت نفت تعریف شده است.

حمید آلادپوش، مدیرکل سیاستگذاری، طراحی و مهندسی پایه معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت امروز (چهارشنبه، 18 فروردین ماه) در نشست بررسی روند کاری برگزاری همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» که در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، با بیان این که وزارت نفت، نخستین نهادی در سطح کشور است که نسبت به تعریف مگاپروژه های دانش بنیان اقدام کرده است، افزود: به این منظور، پروژه های تعامل با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در حوزه بالادست صنعت نفت، تعامل با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در حوزه پایین دست صنعت نفت، بومی سازی ١٠ گروه کالای مورد نیاز صنعت نفت، ایجاد شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) و شرکتهای پیمانکار عمومی (GC) برای انتقال و توسعه فناوری، فعال کردن این شرکتها با هدف ارتقای توان داخلی و پیاده سازی سیاست بازار در مقابل توسعه فناوری، در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفته است. 

دبیر همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» با اشاره به برگزاری این همایش در 28 فروردین ماه امسال، اعلام کرد: در این همایش، عملکرد دوساله وزارت نفت، فرصتها و چالشهای پیش روی این وزارتخانه در حوزه اقتصاد مقاومتی بررسی می شود.

وی با اشاره به نامگذاری امسال تحت عنوان «سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» از سوی رهبر معظم انقلاب، یادآور شد: وزارت نفت تمام تلاش خود را بکار می گیرد تا برگزاری این همایش و پنلهای مربوطه، نتایج کاربردی به همراه داشته باشد. 

آلادپوش در پاسخ به این سئوال که با توجه به اجرای پروژه های بزرگی نظیر توسعه فازهای پارس جنوبی و ...، چرا از مگاپروژه هایی مانند امضای قرارداد با دانشگاهها در سطح بالادست و پایین دست به عنوان نخستین مگاپروژه های دانش بنیان کشور یاد می شود؟، گفت: تفاوت این دو دسته مگاپروژه در این است که در مگاپروژه های دانش بنیان، دانش و فناوری در اولویت قرار دارد؛ حال آنکه در مگاپروژه ای نظیر توسعه میدان گازی پارس جنوبی، اجرا و بهره برداری در اولویت است.

وی با بیان این که شناخت فرصتها و چالشها در ارتباط بین صنعت نفت و دانشگاهها و همچنین صنعت نفت و دیگر صنایع از جمله اهداف برگزاری پنلهای مختلف این همایش است، عنوان کرد: در این همایش، هفت پنل برگزار می شود که مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، ریاست پنل نخست را بر عهده دارد و مدیران عامل سه شرکت اصلی دیگر وزارت نفت نیز در پنل دوم همایش حضور خواهند داشت. 

دبیر همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» با بیان این که تاکنون حضور 500 نفر از مدعوین در این همایش قطعی شده است، ادامه داد: پیش بینی می شود حدود یکهزار و 500 نفر در این همایش شرکت کنند. 

همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» 28 فروردین ماه امسال در مرکز همایشهای بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار می شود.  
کد خبر 257671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =