به گزارش شانا به نقل از ایرنا، حسین یعقوبی در حاشیه نشستهای بیست و پنجمین دور کمیسیون مشترک ایران و ترکیه در آنکارا، مباحث و مذاکرات خود را با مسئولان بانک مرکزی و نظام بانکی ترکیه تشریح کرد.
وی گفت: در شرائط تحریم بسیاری از بانکهای کارگزاری بینالمللی از ارائه خدمات مالی و بانکی به سیستم بانکی ایران خودداری میکردند، در آن شرائط ما با شمار محدودی از بانکهای ترکیه کار میکردیم.
مدیرکل امور بینالملل بانک مرکزی افزود: بعد از این که در 16 ژانویه برجام اجرایی شد، از آن به بعد، تعاملات بانکی و روابط بانکی خود را باز تعریف کردیم، در این تعریف تمام شرائط را براساس شرائط و استانداردهای بینالمللی به خصوص در حوزه هزینه ها تعریف کردیم، بنابراین در این دوره جدید پیام روشنی را به بانکهای مختلف دادیم به ویژه به بانکهای ترکیه و بانک مرکزی ترکیه که آمادهایم در فضای پساتحریم نیز روابط کارگزاری داشته باشیم.
یعقوبی تصریح کرد: با توجه به اصرار دولتهای دو کشور در ارتقای سطح مناسبات تجاری به 30 میلیارد دلار در سال، پیام روشنی دادیم که رویکرد ما نسبت به ترکیه به عنوان کشور هدف تغییری نکرده است، اما در یک دوره جدیدی در شرائطی که هر دو طرف براساس استانداردهای جهانی همکاری داشته باشند.
مدیرکل امور بینالملل بانک مرکزی گفت: تاکید بر این است هزینه هایی که در شرائط تحریم برخی بانکها نرخهای غیر متعارف را دریافت میکردند، دیگر قابل قبول نخواهد بود، از طرف دیگر در طول مذاکرات متوجه شدیم که در نظام ترکیه شناخت کافی از متن برجام و فرصتها و ظرفیتهای آن نیست، یعنی هنوز هم نگرانیهایی هم دارند که پایه و اساسی ندارد.
وی با تاکید بر این که ما به هیچ وجه قصد بازگشت به شرائط تحریم را نداریم، افزود: بانک مرکزی نظارت دقیقی بر عملکرد بانکها خواهد داشت، اگر اجرای مقررات بینالمللی برای بانکهای بینالمللی مهم است، برای ما نیز مهم خواهد بود.
یعقوبی درباره توافقهای انجام شده با بانک مرکزی ترکیه تصریح کرد: یکی از توافقها، تشکیل کمیته مشترک بانکی است که با حضور اتحادیه های بانکداران دو کشور تشکیل میشود.
مدیرکل امور بینالملل بانک مرکزی با اشاره به این که بانک مرکزی ترکیه گفته است به اتحادیه بانکهای ترکیه برای حضور فعال در این کمیته توصیه خواهد کرد، گفت: این توصیه مهم است و برای بانکهای ترکیه اطمینان خاطر خواهد داد.
وی درباره فعالیت بانک ملت در ترکیه نیز گفت: بانک مرکزی ترکیه اعلام کرد که سه شعبه بانک ملت ایران را به سیستم اتاق تسویه ترکیه متصل کردند، بنابراین بانک ملت میتواند از این پس همه تراکنشهای خود را انجام دهد.
نظر شما