سرمایه گذاری مشترک ضامن روابط اقتصادی بلندمدت ایران و هند است

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: زیرساختهای صنعتی و فناورانه باید میان ایران و هند پیوند ایجاد کند که در این زمینه سرمایه گذاری مشترک، ضامن بقای روابط اقتصادی بلندمدت است.

به گزارش خبرنگار شانا، مسعود خوانساری عصر امروز (شنبه، 21 فروردین ماه) در نشست تجاری ایران و هند که با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران و دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند در اتاق تهران برگزار شد، افزود: سطح روابط ایران و هند در سال جاری میلادی از 15 میلیارد دلار فراتر نرفته است؛ در حالی که ظرفیتهای موجود حجم بیشتری از روابط را طلب می کند.

وی با بیان این که اقتصاد ایران و هند در بسیاری از زمینه ها مکمل یکدیگر است، گفت: روابط ایران و هند یکی از الگوهای خوب روابط بین المللی در دنیا به شمار می آید. 

رئیس اتاق تهران افزود: ایران با جمعیت 80 میلیون نفری و همچنین حضور 400 میلیون نفر جمعیت در کشورهای همسایه و منطقه، برخورداری از ثبات و امنیت، دسترسی آسان به راههای ترانزیتی شرق، غرب و شمال و جنوب یکی از کشورهای مهم جهان به شمار می رود. 

خوانساری با اشاره به این که هند نیز یکی از قدرتهای نوظهور در منطقه و جهان است، گفت: دهلی نو در دوران تحریم روابط خود را با ایران قطع نکرد و اکنون در شرایط پساتحریم، زمینه برای گسترش روابط فراهم شده است. 

وی افزود: زیرساختهای صنعتی و فناورانه باید میان ایران و هند پیوند ایجاد کند که در این زمینه سرمایه گذاری مشترک، ضامن بقای روابط اقتصادی بلندمدت است. 

رئیس اتاق تهران گفت: هند در میدانهای گازی ایران، پروژه های نفت و گاز، همکاری در بخشهای بندری، دریایی و ریلی در ایران حضور دارد و می تواند سطح مناسبات خود را گسترش دهد. 

به گفته خوانساری، اتاق تهران بزرگترین تشکل بخش خصوصی با 15 هزار عضو فعال در شرکتهای بزرگ و متوسط است که بسیاری از آنها با هند مبادله تجاری، صنعتی و فنی دارند و می توانند به عنوان یک اهرم تاثیرگذار عمل کنند. 

رئیس اتاق تهران ادامه داد: ما برای هیئت همراه هندی اهمیت بسیاری قائل هستیم و امیدواریم که توافقهای انجام شده این هیئت با سرمایه گذاران ایرانی نتایج ملموسی به همراه داشته باشد.

وی همچنین اعلام کرد که که اتاق تهران می تواند در زمینه های مختلف و گسترش روابط تجاری و صنعتی میان ایران و هند همکاری داشته باشد. 

سند همکاری در زمینه توسعه میدان گازی فرزاد بی، همکاریهای پالایشگاهی، صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی ایران به هند و همکاری دو طرف در صنعت پتروشیمی، میان وزیر نفت ایران و وزیر نفت هند امروز امضا شد.

پرادهان قرار است فردا (یکشنبه، 22 فروردین ماه) در سفر به چابهار، از محل ساخت یک مجتمع پتروشیمی برای تولید کود شیمیایی بازدید کند، این مجتمع  با مشارکت سرمایه گذاران هندی در حال اجراست.

دولت هند اکتبر 2014 ( آبان- آذر 1393) با سرمایه گذاری برای ساخت یک لنگرگاه باری چندمنظوره و دو پایانه کانتینری در بندر چابهار موافقت کرد. 

وزیر نفت هند امروز از آمادگی این کشور برای سرمایه گذاری ٢٠ میلیارد دلاری در چابهار خبرداد و گفت: روابط ایران و هند در حوزه انرژی ایران دیگر محدود به واردات نفت خام نیست.

پرادهان همچنین با اشاره به تلاش هند برای حل چالشهای مربوط به پرداخت بدهیهای نفتی این کشور به ایران اعلام کرد: پولهای ایران در بانکهای هند محفوظ است و به زودی با گشایش کانالهای بانکی به ایران پرداخت می شود.

کد خبر 257801

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =