به گزارش خبرنگار شانا، امیرعباس حسینی، قائم مقام پژوهشگاه صنعت نفت عصر امروز (شنبه 28 فروردین ماه) در همایش «صنعت نفت دانش بنیان؛ تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» از تدوین راهکارهای دستیابی به اقتصاد کم کربن منطبق با سیاستهای اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم توسعه خبر داد.
وی با اشاره به توافقنامه نشست تغییرات آب و هوایی پاریس مبنی بر تلاش کشورها برای محدود کردن افزایش دمای زمین زیر 2 درجه سانتیگراد، به تعهدات ایران در قالب INDC اشاره کرد.
حسینی در تشریح تعهدات ایران گفت: بر اساس توان ملی و سناریوهای انتشار گازهای گلخانه ای، ایران تمایل به مشارکت در کاهش انتشار کل گازهای گلخانه ای در سال 2030 به میزان چهار درصد نسبت به سناریو پایه (BAU) دارد.
قائم مقام پژوهشگاه صنعت نفت راهکارهای عملیاتی کاهش انتشار گازهای گلخانه ای را در بخش غیرمشروط «تمرکز به توسعه نیروگاههای سیکل ترکیبی، توسعه برق هسته ای، توسعه استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر، کاهش انتشار گازهای فلر، افزایش کارآیی انرژی در بخشهای مختلف مصرف کننده، جایگزینی سوختهای معمول با پایه کربن با گاز طبیعی، توسعه راهبردی استفاده از سوختهای کم کربن، مشارکت در مکانیسمهای جدید مبتنی بر بازار در عرصه داخلی و بین المللی» برشمرد.
وی در خصوص کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در بخش مشروط نیز به «بخشهای انرژی، فرآیندهای صنعتی، حفاظت و توسعه جنگل و کشاورزی و مدیریت پسماند متمرکز» اشاره کرد.
حسینی نیازمندیهای اجرایی شدن تعهدات کاهش انتشار گارهای گلخانه ای را در دو بخش فناوری و مالی ارزیابی کرد و در بخش نیازمندیهای فناوری به بهره گیری از گازهای همراه، کاهش نشتی در خطوط انتقال و توزیع گاز، افزایش راندمان شبکه نیروگاهی کشور از طریق توسعه واحدهای CHP و سیکل ترکیبی، کاهش تلفات شبکه انتقال و توزیع برق، بهینه سازی انرژی در بخش تقاضا، توسعه استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر و جایگزین و سوختهای زیستی، تولید بیوگاز و تبدیل زباله به انرژی و جمع آوری و ذخیره سازی دی اکسید کربن اشاره کرد.
وی افزود: در چارچوب نیازمندیهای مالی، برای حصول به تعهدات مشارکت ملی در حدود 17.5 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است که این رقم در خصوص کل برنامه کاهش انتشار بالغ بر 52.5 میلیارد دلار خواهد بود.
به گزارش خبرنگار شانا، همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» از صبح امروز (٢٨ فروردین ماه) با حضور مقامهای عالیرتبه کشور و مدیران ارشد نفتی در سالن همایشهای بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت آغاز بکار کرده است.
نظر شما