به گزارش خبرنگار شانا، پژوهشکده ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران در گزارشی تحت عنوان معرفی تجربه های موفق ازدیاد برداشت، به طرح تزریق در میدان نفتی دارخوین اشاره و اعلام کرده است: در حال حاضر گاز همراه تولید شده از میدان دارخوین، مجددا به مخزن دارخوین تزریق می شود و تزریق گاز در این مخزن با فشار حدود 500 اتمسفر (7348 پام) صورت می گیرد که این فشار تزریق در ایران و حتی در سطح خاورمیانه منحصر بفرد است.
بر پایه این گزارش، تزریق در مخزن دارخوین از نوع تزریق امتزاجی است که در این نوع تزریق، کاهش روند افت فشار مخازن به افزایش ضریب برداشت از میدان منجر می شود و در کنار تولید صیانتی نفت، میزان تولید گازهای گلخانه ای نیز در این منطقه به شدت کاهش یافته است.
میدان نفتی دارخوین یکی از میدانهای نفتی ایران است که در 30 کیلومتری شمال خرمشهر و یکصد کیلومتری جنوب اهواز واقع شده است. این میدان با حفر یک حلقه چاه اکتشافی در سال 1343 شمسی کشف شد. میزان نفت درجای این میدان پنج میلیارد و 200 میلیون بشکه است که بیش از 26 درصد نفت این میدان معادل 1.3 میلیارد بشکه قابل برداشت است.
بر اساس اعلام پژوهشکده ازدیاد برداشت از مخازن نفت و گاز، برای توسعه میدان دارخوین سه فاز در نظر گرفته شد که فاز اول آن با حفر پنج حلقه چاه عملیاتی شد و جهت کامل کردن طرح در فاز دوم، 20 حلقه چاه دیگر مشتمل بر 15 حلقه چاه تولیدی، چهار حلقه برای تزریق گاز به صورت امتزاجی و یک حلقه چاه تزریق آب حفاری شد. طرح توسعه فاز سوم میدان دارخوین نیز معطوف به برداشت نفت سنگین لایه های ایلام و سروک و همچنین بخش توسعه نیافته فهلیان است.
نظر شما