سرمایه گذاریهای اقتصادی ایران در چارچوب اقتصاد مقاومتی است

سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: اصول ما در زمینه سرمایه گذاری و اقتصادی در چارچوب اقتصاد مقاومتی است، ما دو اصل اساسی را که یکی جذب سرمایه گذاری خارجی و دیگری جذب فناوری است دنبال می‌کنیم.

به گزارش شانا، حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت امورخارجه، امروز (دوشنبه، 6 اردیبهشت ماه) در نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره دیدار محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه با تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا گفت: وزیر امورخارجه در روزهای اخیر برای شرکت در مراسم امضای موافقتنامه تغییرات آب و هوایی (موافقتنامه پاریس) که پس از سالها رایزنی دولتهای جهان در پاریس برای آن توافق کردند به نیویورک سفر کرد.

وی افزود: مراسم رسمی امضای موافقتنامه روز جمعه در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار شد و در این مراسم نمایندگان 175 کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران که آن را پذیرفته بودند، شرکت داشتند، کمتر از 20 دولت مسیر قانونی مجالس را هم طی کرده بودند و دیگر کشورها دولتهایی بودند که با امضای این موافقتنامه متعهد شدند مراحل قانونی را انجام دهند.

جابری انصاری تصریح کرد: در جریان این سفر مجموعه‌ای از گفتگوهای مطبوعاتی، سخنرانی در محافل فکری آمریکا، دیدارهایی با برخی شخصیتها در برنامه وزیر امورخارجه وجود داشت و مجموعه‌ای از دیدارها از جمله دیدار با نمایندگان کنگره در این سفر انجام شد.

سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به پرسشی درباره سفر ظریف به چین برای شرکت در اجلاس سیکا، عنوان کرد: دولت برگزار کننده (چین) از جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در اجلاس سیکا دعوت کرده و ایران نیز پذیرفته است.

وی ادامه داد: برای شرکت ایران در این اجلاس براساس آخرین گزارشها، برنامه‌ ها و شرائط جمهوری اسلامی ایران تصمیم گیری می‎شود، ایران در اجلاس سیکا به یقین نماینده‌ای را اعزام می‎کند، اما این نماینده شخص وزیر امورخارجه نخواهد بود، مسعود سلطانی فر، معاون رئیس جمهوری در این اجلاس شرکت می‌کند.

اراده‌ای در آمریکا برای پایان بخشیدن به دوران طولانی تاریخ برخورد با ملت ایران وجود ندارد

جابری انصاری درباره مصادره شدن 2 میلیارد دلار از داراییهای ایران توسط آمریکا تصریح کرد: موضوع حکم دیوان عالی پس از طی چند سال از تشکیل این پرونده از چند زاویه مختلف می‌تواند مورد ارزیابی قرار گیرد که به لحاظ حقوقی این اقدام، اقدامی است که مربوط به قوانین بین‌المللی است و در حقیقت ایالات متحده آمریکا قانون داخلی خود را حاکم بر روابط و فضای بین‌المللی کرده است.

سخنگوی وزارت امورخارجه عنوان کرد: معنای این اقدام به لحاظ سیاسی برای ملت و دولت ایران این است که هیچ اراده‌ای در آمریکا برای پایان بخشیدن به دوران طولانی تاریخ برخورد با مردم ایران، منافع این کشور و انتخابهای ملت آن با آمریکا وجود ندارد، چنین اقدامهایی تنها به تشدید و ادامه وضع سابق منجر خواهد شد.

وی افزود: توافق برجام توافقی در یک موضوع خاص با آمریکاست و فضای حاکم بر شرائط راهبردی روابط ایالات متحده با جمهوری اسلامی ایران دستخوش این تحول نشده است، وجود این احکام توافق در خصوص یک موضوع به معنای پایان شرائط حاکم بر روابط قانونی دو کشور نیست.

جابری انصاری ادامه داد: اما آنچه مربوط به وزارت خارجه است به عنوان وزارت حاکمیتی که منافع ملت ایران را به عهده دارد باید به این نکته اشاره کنیم که از نگاه آسیب شناسانه جدای از این که در چه دوره‌ای و سالی اتفاق افتاده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین در خصوص گشایش دفتر اتحادیه اروپا در تهران عنوان کرد: اتحادیه اروپا چنین درخواستی را ارائه کرده است، تصمیم گیری در خصوص این امر براساس سیر روابط دو طرف و پرونده های مختلفی است که وجود دارد و زمانی که توسط مراجع ملی تصمیم گیری شود، نتایج قطعی به اطلاع افکار عمومی خواهد رسید.

وی درباره برنامه وزارت امورخارجه برای امنیت سرمایه گذاری خارجی در داخل کشور تصریح کرد: بخشی از مسئله امنیت سرمایه گذاری مربوط به تصمیمهای دولتهای دیگر است، معمولا دولتها علاقمندی به منافع جمهوری اسلامی ایران ندارند و براساس منافع خودشان اقدامهایشان را تنظیم می‌کنند.

جابری انصاری عنوان کرد: اصول ما در زمینه سرمایه گذاری و اقتصادی در چارچوب اقتصاد مقاومتی است که دو اصل اساسی را که یکی جذب سرمایه گذاری خارجی و دیگری جذب فناوری است دنبال می‌کنیم، همه اقدامهای جمهوری اسلامی ایران به نحوی مدیریت می‌شود که در خدمت منافع جمهوری اسلامی و تحقق اصول اساسی اقتصاد کشور باشد.

کد خبر 258868

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =