به گزارش شانا، مهدی یوسفی امروز (چهارشنبه، 8 اردیبهشت ماه) در آئین اختتامیه ششمین جشنواره ملی دانایی خلیج فارس ( شهید تندگویان) با بیان این که تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت یک ضرورت است، از صرفه جویی 20 هزار دلاری حاصل از امضای قرارداد با مراکز علمی استان بوشهر طی 6 ماه گذشته خبر داد.
وی گفت: با توجه به استراتژی و نگاه صنعت نفت به حمایت از دانشگاهها و مراکز علمی آموزشی به منظور بهره گیری از بروزترین علوم و تکنولوژیها در پیشبرد اهداف صنعت نفت، دفتر انتقال فناوری پارسال در سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس راه اندازی شد و هر دو هفته یکبار جلسات منظمی در این دفتر برگزار می شود.
یوسفی تصریح کرد: در همین دوره، قراردادهایی به ارزش 2 میلیارد و 400 میلیون تومان با مراکز علمی بوشهر به امضا رسید که از مهمترین دستاوردهای این قراردادها می توان به صرفه جویی ارزی 20 هزار دلاری در هزینه ها اشاره کرد.
مدیرعامل منطقه ویژه پارس با اشاره به این که دانشگاه خلیج فارس و استان بوشهر پتانسیل قطب علمی شدن کشور را دارند، افزود: ارتباط دانشگاه و صنعت باید به حل مشکلات صنعت منجر شود، در غیر این صورت ما به اهداف اولیه نخواهیم رسید.
وی با اشاره به این که در 13 سال ابتدایی فعالیت منطقه ویژه پارس، میزان تولید گاز در پارس جنوبی 270 میلیون مترمکعب بود، خاطرنشان کرد: در 2 سال اخیر و با برنامه مناسب وزارت نفت، میزان تولید گاز در این منطقه 170 میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با بیان این پارسال ۱۳ میلیون و ۲۳۸ هزار و ۶۸۴ تن کالا به ارزش هفت میلیارد و ۳۲۸ میلیون و ۴۷۱ هزار و ۷۴ دلار به خارج از کشور صادر شده است، گفت: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۲۸ درصد رشد داشته است.
وی همچنین میزان صادرات کالاهای غیرنفتی را از گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در نیمه دوم پارسال ۶ میلیون و ۳۲۷ هزار و ۱۸ تن کالا عنوان کرد و افزود: ارزش کالاهای صادراتی در طی دوره مورد بررسی سه میلیارد و ۲۰۷ میلیون و ۹۴۲ هزار و ۸۹۵ دلار بوده است که این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن از لحاظ وزنی ۱۰ درصد افزایش نشان می دهد.
یوسفی ادامه داد: آمار گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نشان میدهد که وزن صادرات کالاهای غیرنفتی در اسفندماه پارسال نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن نیز با افزایش هفت درصدی همراه بوده است.
یوسفی با اشاره به ارزش بالای فعالیتهای دانش بنیان و فناورانه در سطح جهان، تصریح کرد: در ایران و استان بوشهر نیز باید این فعالیتها توسعه یابد و استان بوشهر به قطب علمی انرژی در کشور تبدیل شود.
نظر شما