به گزارش خبرنگار شانا، سید مهدی حسینی بعد از ظهر امروز (سه شنبه، 28 اردیبهشت ماه) در دومین نشست تخصصی همایش مسئولیت اجتماعی شرکت، مسئولیت اجتماعی صنعت نفت به نام تجارب ملی، منطقه ای و بین المللی در حوزه مسئولیت اجتماعی شرکتها با بیان این که قراردادهای جدید نفتی بستر مناسبی را برای فعالیتهای مسئولیت اجتماعی در همکاری میان شرکتهای نفتی خارجی و شرکت ملی نفت فراهم می کند، گفت: با اجرای طرحهای توسعه ای در صنعت نفت، توجه به موضوع مسئولیت اجتماعی سبب کاهش هزینه ها و ریسک دوطرف خواهد بود.
وی با اشاره به توجه به امر آموزش در قراردادهای جدید نفتی ادامه داد: توجه به آموزش نیروی انسانی و ایجاد مراکز آموزشی به صورت بلندمدت از خواستهای قراردادهای جدید نفتی در اجرای پروژه های نفتی است که این امر علاوه بر آموزش نیروی محلی به صورت تخصصی سبب اشتغالزایی نیز خواهد شد.
حسینی با اشاره به الزام شرکتهای خارجی به آموزش نیروی انسانی در قراردادهای جدید نفتی ادامه داد: در کنار این مسئله، توجه به اچ اس ایی، بهداشت و درمان و ارائه امکانات به ساکنان بومی نیز مورد توجه قرار گرفته است زیرا توجه به این امر سبب حداکثر سازی بهره گیری از ظرفیتهای محلی و خدماتی به دلیل تعامل و آشتی آنها با کارکنان مناطق عملیاتی می شود.
رئیس کمیته پیگیری قراردادهای نفتی با بیان این که شرکتهای خارجی در فعالیتهای مربوط به مسئولیت اجتماعی در ایران باید به ویژگیهای متفاوت ایران نیز توجه داشته باشند گفت: ریسک و هزینه سرمایه گذاری در میدانهای نفتی ایران با توجه به کاهش قیمت جهانی نفت پایین است و این امر فرصت خوبی را برای سرمایه گذاران ایجاد می کند تا به سرمایه گذاری در صنعت نفت کشورمان اقدام کنند.
وی بالا بودن سطح رفاه و امنیت ایران را در مقایسه با کشورهای منطقه و شرائط ژئوپولتیک، مهیا بودن زیرساختها و نیروی متخصص و جوان را از دیگر ویژگیهای ایران نسبت به دیگر کشورها اعلام کرد و افزود: همه این موارد سبب می شود تا ریسک و هزینه شرکتها در سرمایه گذاری در توسعه میدانهای نفتی ایران کاهش یابد و شرکتهای می توانند درصدی از درآمدهای خود را به CRS اختصاص دهند.
حسینی از جمله انتظارات بالقوه مناطق عملیاتی در حوزه مسئولیتهای اجتماعی را توجه به محیط زیست، توسعه مناطق، آموزش نیروی انسانی به صورت سیستماتیک و اشتغالزایی اعلام کرد و گفت: در قراردادهای جدید نفتی به همه این مسائل توجه شده است.
رئیس کمیته پیگیری قراردادهای نفتی مسئولیت اجتماعی را مجموعه اقدامهایی دانست که شرکتهای نفتی در جهت برآورده کردن انتظارات اجتماعی به عمل می آورند و اگر شرکتهای به دنبال منافع اقتصادی خود هستند به صورت نامحسوس با اجرای این مقوله، ریسکهای خود را کاهش داده و منافع خود را در بلندمدت افزایش می دهند.
وی گفت: در واقع می توان گفت که افزایش منافع شرکتها در سایه اجرای مسئولیتهای اجتماعی سبب رفع تنگناهای منطقه ای آنها می شود.
نظر شما