وی با اشاره به صادرات روزانه دو میلیون و 500 هزار بشکه ای نفت خام ایران پیش از تحریمها، گفت: هنگامی که تحریمها اعمال شد صادرات نفت خام ایران به یک میلیون بشکه در روز کاهش یافت و ما اکنون می خواهیم این مقدار را به سطوح پیش از تحریمها برسانیم.
طیب نیا گفت: این منطقی است و بازگشت به سطح صادرات پیش از تحریمها جزو حقوق ما و یک هدف است، زیرا کشورهای جایگزین ما در صادرات نفت، سود زیادی برده اند، این کشورها اکنون باید صادرات خود را کاهش دهند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در این باره به همکاریهای 2 کشور قبل از اعمال تحریمهای ناعادلانه غرب اشاره کرد که اندونزی برای پاسخگویی به نیازهای خود، نفت خام از ایران وارد می کرد
طیب نیا افزود: ظرفیتهای زیادی برای همکاری جمهوری اسلامی ایران و اندونزنی در بخش بازرگانی وجود دارد.
اسفند ماه پارسال خبرهایی درباره مذاکره ایران و اندونزی برای امضای قرارداد کوتاه مدت به منظور خرید روزانه 120 هزار بشکه نفت مورد نیاز پالایشگاه جاوه مرکزی منتشر شد.
وزیر اقتصاد هفته جاری در دیدار بابامبانگ بروجونگورو، وزیر دارایی اندونزی نیز با اشاره به حجم مناسبات اقتصادی 2 کشور که در گذشته تا بیش از دو میلیارد دلار رسیده بود اما به دلیل تحریمهای ناعادلانه غرب به یک دهم کاهش یافت، ابراز امیدواری کرد با توجه به تحولات اخیر، اجرای برجام و عزم رهبران دو کشور برای افزایش همکاریها، حجم مناسبات چند 10 برابر شود.
وی اعلام کرده بود که اکنون مصرف سوخت در اندونزی 2 برابر فرآورده های تولید در داخل است و جاکارتا برای حل این مشکل از سرمایه گذاری کشورهای دوست استقبال و طرفهای علاقمند را به شرکت دولتی نفت پرتامینانس متصل می کند.
نظر شما