نقش نفت در تحولات جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بررسی شد

صاحبنظران مسائل نفت و سیاست بر این باورند که وقوع جنگ در کشور دارای ذخایر نفتی را نمی توان بی ارتباط با نفت بررسی کرد.

جنگ تحمیلی عراق علیه ایران میان 2 کشور عمده صادرکننده نفت در منطقه خلیج فارس که به مخزن انرژی جهان شهرت دارد، رخ داد. از سوی دیگر باید توجه داشت که جنگ تحمیلی از جانب یک حکومت اقتدارگرای تک حزبی که از پیش گرایشهای میلیتاریستی نیرومندی داشت، آغاز شد.

توجه به این نکته از این سو حائز اهمیت است که محققان ثابت کردند درآمدهای نفتی در چنین نظامهایی، رویکرد نظامیگری زمامداران را افزایش می دهد زیرا یکی از منابع حکومت اقتدارگرایانه، منابع اقتصادی است و این درآمدها از جمله عواملی هستند که به عنوان عاملی اقتصادی، به تداوم حکومتهای اقتدارگرا کمک می کند.

با این حساب می توان از ارتباط این جنگ با ثروت و درآمدهای نفت هر دو کشور و حتی نفت منطقه خلیج فارس سخن گفت.  از این رو در مقاله «تبیین نقش نفت در تحولات جنگ ایران و عراق» رابطه میان نفت و تحولات مرتبط با جنگ تحمیلی بررسی شده است. 

به همین جهت تاثیر درآمدهای نفت و پیامدهای ناشی از تغییر موازنه نفتی در منطقه خلیج فارس پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر روند سیاسی و سیاستهای دولتمردان عراقی مطالعه شد.

نتایج حاکی از آنست که نفت و درآمدهای حاصل از آن، چگونه به آغاز جنگ توسط عراق کمک کرده است. 

 نقش نفت در تامین هزینه های جنگ و سرپا نگه داشتن اقتصاد در هر دو کشور ایران و عراق و پیامدهای ناشی از بروز سومین شوک نفتی و تشدید جنگ نفتکشها بررسی شد تا مشخص شود که این شرایط چگونه بر استمرار و پایان جنگ تاثیر گذاشته است.

کد خبر 261379

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =