به گزارش شانا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی، وزیر راه و شهر سازی امروز (دوشنبه 10خردادماه) در دومین همایش نقش بانکهای توسعهای در توسعه و رونق اقتصادی کشور، بدهیهای دولت به اقتصاد ملی را یکی از بزرگترین مشکلات اقتصادی کشور خواند و گفت: نهادهای مالی میتوانند نقش مهم و تأثیرگذاری در رفع این مشکلات ایفا کنند.
وی افزود: در 2 سال گذشته رقمهای مطرح شده درباره میزان بدهیهای دولت، ارقام روشنی نبود اما به تدریج وزارت اقتصاد و دارایی آن را رقمی بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده است.
وی تاکید کرد: این موضوع کوچک و بیارزشی نیست و برای آن باید چارهای اندیشیده شود در غیر این صورت امکان عبور از این مشکل وجود ندارد.
آخوندی افزود: باید توجهی جدی به مسئله بانکداری و بازار پولی،مالی و سرمایه در ایران داشته باشیم، ما در ایران دارای چند مشکل بزرگ هستیم که سرانجام باید برای حل آن تصمیمهای سختی بگیریم.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: هم اکنون اقتصاد ایران در موقعیتی قرار دارد که می تواند با توجه به امکان استفاده از ابزارهای مختلف، تحرک عمده ای در خود ایجاد کند و ایران را از رکودی که در آن است خارج سازد
وی گفت: داراییهای مسموم بانکها نیز که در سنوات گذشته مطرح شده است، موضوع مهم دیگری به شمار می آید که هنوز درباره آن بحث نشده است.
آخوندی تصریح کرد: این بحث در ابتدا با بی اعتنایی روبرو شد اما با گذشت زمان که از سوی اهل علم و حرفه مورد کاوش بیشتری قرار گرفت، این واژه نیز وارد ادبیات ایران شد؛ با این وجود ما همچنان برای درمان داراییهای سمی نیازمند تصمیمهای بسیار سختی در حوزه تکنیکی در نظام بانکی و همچنین در حوزه اقتصادی- سیاسی هستیم.
وی با بیان این که در حوزه درمان داراییهای سمی نیاز به جراحیهای گسترده و ورود جدی به این حوزه است،تصریح کرد: با وجود طرح این موضوع در رسانه ها و مجامع مختلف،تاکنون شاهد جراحی گسترده در حوزه درمان داراییهای سمی نبوده ایم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: برای اصلاح اقتصاد ایران به پاسخی درخور مشکلات در این حوزه نیاز خواهیم داشت؛ پاسخی که تنها بخش بسیار کوچکی از آن تکنیکی بوده و بخش بزرگتر آن در حوزه اقتصادی - سیاسی و مربوط به فرآیند تصمیمگیری است.
وی همچنین درباره بازار سرمایه نیز گفت: نکته مهم در این زمینه آن است که در شرایط کنونی چگونه می توان از ابزارها و نهادهای مختلف استفاده بهینه و ابزارها و نهادهای مفقودهای که بتوانند این بهرهوری را در نظام بانکی و پولی کشور افزایش دهند، ایجاد کرد.
آخوندی اظهار کرد: عنصر بهرهوری زمانی رخ میدهد که ابزار و نهادها با یکدیگر سازگار و همزمان باشند،این که توالی زمانی این ابزارها بتواند به یکدیگر کمک کند امری بسیار مهم است.
وی گفت: موضوع کافی بودن نهادها و ابزارهای مالی کنونی در کشور،همچنین چگونگی قرارگیری آنها به جهت زمانی در توالی یکدیگر، موضوع مهمی است که ت وزارت راه و شهرسازی به آن توجه دارد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: کسی در ایجاد مشکلات اقتصادی فراوان به ویژه در دولت نهم و دهم به دلیل مداخله دولت تردیدی ندارد؛ اما اگر نخواهیم به منابع پر قدرت بانک مرکزی متوسل باشیم باید ابزارها و نهاهای مختلف در بازار سرمایه و پولی را بگونهای که حامی و پشتیبان یکدیگر باشند،در اختیار داشته باشیم.
وی گفت:برای این که بتوانیم این شرایط را در اقتصاد ایران با مشکلات مربوط به حوزه رکود و تورم و همچنین مشکلات ساختاری و نهادی آن ایجاد کنیم باید بانک توسعهای در حوزه مسکن و حوزههای دیگر داشته باشیم تا بتواند نقش ضد رکود در ادوارهای رکودی را ایجاد کند.
نظر شما