در ایران نیز شدت انرژی که مطابق با تعریف آژانس بین المللی انرژی معادل میزان مصرف انرژی نسبت به تولید ناخالص داخلی است، بنا بر آمارهای ارائه شده توسط سازمان بهره وری انرژی ایران (سابا)، 2 برابر متوسط جهانی است.
اگرچه صنایعی مانند صنایع پتروشیمی و پالایشگاهها درپی انجام فعالیتهایی مبنی بر مدیریت انرژی خود هستند که به نظر می رسد افزون بر این صنایع با توجه به اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و افزایش قیمت حاملهای انرژی، امروزه توجه جدی به برنامه ریزی راهبردی انرژی برای سازمانهای فعال در دیگر صنایع کشور نیز به یک الزام بدل شده است.
بنابراین موضوع اصلی در برنامه ریزی راهبردی انرژی در سازمانهای ایرانی آن است که چه راهبردهایی را می توان برای مدیریت انرزی در سازمان شناسایی و استفاده کرد.
براساس اطلاعات ترازنامه هیدورکربوری شرکتهای پتروشیمی و پالایشگاههایی که از سوی مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی منتشرشده است، ارتباط میان هماهنگی راهبرد مدیریت انرژی با راهبرد کسب و کار سازمان و تاثیر آن بر عملکرد مدیریت انرژی در سازمان بررسی شده است.
مدل معادلات ساختاری مشخص کرده است که هماهنگی راهبرد مدیریت انرژی با راهبرد کسب و کار بر عملکرد مدیریت انرژی سازمان مؤثر است، به عبارت دیگر سازمانهایی که میان گونه راهبرد مدیریت انرژی و راهبرد کسب و کار آنها هماهنگی وجود دارد، عملکرد مدیریت انرژی بهتری دارند.
نظر شما