تاثیر ظرفیت مازاد تولید بر رفتار تولید اوپک بررسی شد

نزدیک به 6 دهه از تاسیس سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) می گذرد و در طول این مدت به تبع نوسان در اقتصاد جهانی تغییرات سیاسی، تحولات بازار نفت و تحولات فناوری، اوپک نیز دستخوش تغییرات و تحولات بسیاری شده است.

این ارتباط متقابل میان بازارهای جهانی و اوپک از بعد ظرفیتهای مازاد تولید نفت نیز قابل بررسی است. زیرا به اعتقاد کارشناسان یکی از عوامل مهم تاثیرگذار در بازار نفت، ظرفیتهای مازاد تولید نفت اوپک است.

ظرفیتهای مازاد تولید، ابزار توفیق سیاست گذاریهای اوپک در بازار نفت در برابر نوسانات شدید قیمتهای نفت خام است.

اوپک با در اختیار داشتن ظرفیتهای مازاد تولید قادر است در شرایط خروج ناگهانی عرضه از بازار، با افزایش سطح تولیدات که از طریق برداشت از ظرفیتهای مازاد تولید امکان پذیر است، عرضه از دست رفته را جبران کند.

کشورهای غیر اوپک سیاست دارا بودن از ظرفیت مازاد تولید را تعقیب نمی کنند و این تنها سازمان اوپک است که با تعقیب سیاست نگهداری ظرفیت مازاد تولید در برابر شوکهای نفتی و خروج ناگهانی نفت از بازار، با تغییر در تولیدات اعضایی که از ظرفیت مازاد برخوردارند، قادر به جبران شکاف عرضه و تقاضای نفت در بازار می شود.

یافته های مقاله «تاثیر ظرفیتهای مازاد تولید نفت بر رفتار تولیدات اوپک» حاکی از آن است که با کاهش ظرفیتهای مازاد تولید، قدرت اوپک برای تاثیرگذاری بر بازار در برابر شوکهای ناشی از افزایش تقاضای نفت در برابر عرضه موجود کاهش خواهد یافت.

لازمه تحقق این امر جلوگیری از کاهش تاثیرگذاری اوپک، جذب سرمایه و استفاده از فناوریهای جدید و افزایش سرمایه گذاری اعضای اوپک برای توسعه توان تولیدی خود و همچنین در اختیار داشتن سطح مناسبی از ظرفیت مازاد تولید است.

کد خبر 262089

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =