به گزارش خبرنگار شانا، عملکرد توسعه میدان گازی کیش در فروردین ماه حاکی از این است که ساخت تاسیسات فرایندی کلاسترها و خطوط لوله زمینی و احداث خط لوله دریایی و گوی شناور بارگیری اجرای این پروژه به ترتیب از پیشرفت 58 و 15 درصدی برخوردار است.
هم اکنون در بخش تاسیسات پالایشگاهی و خطوط انتقال گاز، بخش مهندسی از پیشرفت 83 درصدی برخوردار بوده و مهندسی پایه این بخش نیز مدتها قبل به پایان رسیده است. تامین کالا و اجرای خطوط لوله از پالایشگاه به کیش نیز به ترتیب از پیشرفتهای 85 و 60 درصدی برخوردارند.
ادامه عملیات حفاری و تکمیل چاهها از سوی شرکت ملی حفاری ایران در کلاسترهای A و B ، حفاری چاه جدید و اجرای پروژه خط لوله دریایی و گوی شناور از جمله اقداماتی است که طی ماههای آینده باید از سوی پیمانکاران انجام شود.
به گزارش شانا، ساخت پالایشگاه آفتاب و نیروگاه برق، ٩٤ کیلومتر خط لوله زمینی به قطر ٥٦ اینچ از پالایشگاه آفتاب تا خط لوله سراسری هفتم برای انتقال گاز سبک، ٦٠٠ متر خط لوله زمینی به قطرهای ٤ و ٣٢ اینچ برای انتقال گاز ترش از ساحل گرزه تا پالایشگاه آفتاب و ٥ کیلومتر خط لوله زمینی ٢٤ اینچ برای انتقال میعانات گازی از پالایشگاه آفتاب تا ساحل گرزه از جمله اقدامهایی است که باید در بخش خشکی انجام شود.
همچنین در بخش دریایی، ساخت ١٩ کیلومتر خط لوله دریایی به قطرهای ٤ اینچ و ٣٢ اینچ برای انتقال گاز ترش از ساحل کیش به ساحل گرزه و ٤ کیلومتر خط لوله دریایی به قطر ٢٤ اینچ از ساحل گرزه تا SBM برای انتقال میعانات گازی انجام میشود.
طرح توسعه میدان گازی کیش از دو بخش تاسیسات سرچاهی در جزیره کیش، سکوهای دریایی تولید گاز و تاسیسات پالایشگاهی در ساحل سرزمین اصلی در منطقه گرزه واقع در استان هرمزگان تشکیل شده است و برای رعایت حداقل عوارض زیست محیطی در جزیره کیش همه تاسیسات پالایشگاهی این طرح در منطقه گرزه و در ساحل سرزمین اصلی در مجاورت بندر آفتاب اجرا میشود.
میدان گازی کیش در زیر جزیره کیش (واقع در آبهای خلیج فارس) در جنوب غربی بندر لنگه تا شمال غربی جزیره سیری، در جوار جزایر هندورابی و در فاصله ۶۰ کیلومتری شرق جزیره لاوان قرار دارد.
نظر شما