حفظ سرمایه انسانی آموزش دیده از اهداف اقتصاد مقاومتی است

حمایت وزارت نفت از تفاهمنامه همکاری میان کنسرسیوم اروپایی- کانادایی و دانشگاه صنعتی شریف می تواند مانع خروج سرمایه های انسانی آموزش دیده و کاراآمد از کشور شود و این موضوع یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی به شمار می آید.

به گزارش خبرنگار شانا، سید شهاب الدین آیت اللهی، مدیر پژوهشکده صنایع بالادستی دانشگاه شریف هدف از ایجاد این کنسرسیوم و انتخاب دانشگاه صنعتی شریف به عنوان پایگاه انتقال فناوری را ازدیاد تولید و برداشت از میدان کوپال و در عین حال بهره مندی از سرمایه انسانی کارآمد و با انگیره در بخشهای بالادستی صنعت نفت دانست.

وی افزود: ایران دارای سرمایه انسانی آموزش دیده و با انگیزه بالاست که اگر از توان فنی و تخصصی آنان بهره نگیریم، مهاجرت خواهند کرد، همان طور که بسیاری از دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف به خارج از ایران مهاجرت کرده اند و در آمریکا یا اروپا اقامت دارند.

مدیر پژوهشکده صنایع بالادستی دانشگاه شریف تصریح کرد: اگر این طرح همکاری با حمایت وزارت نفت عملیاتی شود، از یک سو، یکی از اهداف سیاستهای  اقتصاد مقاومتی یعنی حفظ سرمایه های انسانی آموزش دیده و کارآمد در کشور محقق می شود، از سوی دیگر، فواید و نتایج این طرح عاید کشور می شود.

آیت اللهی افزود: هم اکنون طرحهای ازدیاد برداشت از چند مخزن نفتی از سوی وزارت نفت به 9 دانشگاه و مرکز پـژوهشی واگذار شده است، این شرایط سبب ایجاد حس رقابت میان دانشگاهها می شود.

مدیر پژوهشکده صنایع بالادستی دانشگاه شریف  در توضیح این که چرا شرکتهای نفتی خارجی با وجود قیمتهای پایین نفت، همچنان ایران را به عنوان شریک انتخاب می کنند، گفت: ایران چند مزیت بر دیگر تولید کنندگان نفتی دارد؛ از یک سو هزینه تولید نفت در ایران نسبت به کشورهای دیگر پایین تر است و مخازن نفتی بکر دارد که می توان حجم برداشت از آنها را نسبت به ارقام کنونی افزایش داد.


کد خبر 262129

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =