به گزارش خبرنگار شانا، خوزه ماریا دی بوتلهو دی واسکنسیلوس امروز (چهارشنبه، 12 خردادماه) در بدو ورود به هتل اینترکنتیننتال شهر وین برای شرکت در یکصد و شصت و نهمین نشست وزیران کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در جمع خبرنگاران گفت: این کشور از محمد بارکیندو، کاندیدای نیجریه برای احراز پست دبیرکلی حمایت می کند.
بارکیندو که مدت کوتاهی ریاست شرکت ملی نفت نیجریه را بر عهده داشت، در این پست دارای تجربه است و در سال 2006 به عنوان دبیر کل موقت اوپک ایفای نقش کرده است.
انتخاب دبیرکل برای اوپک در حالی در دستور کار یکصد و شصت و نهمین اجلاس قرار دارد که در سالهای اخیر انتخاب دبیرکل جدید به معضلی برای این سازمان بدل شده و اجماع نکردن اعضا برای انتخاب یک فرد، دوره دبیر کلی عبدالله سالم البدری، دبیر کل لیبیایی اوپک را به درازا کشانده است.
با توجه به سازوکار تصمیم گیری در اوپک برای انتخاب دبیرکل، همه 13 عضو این سازمان همگی باید بر سر یک کاندیدا اجماع کنند و مخالفت تنها یک کشور کافی است که انتخاب دبیرکل دوباره با بن بست روبرو شود.
بر اساس روال عادی، البدری، سرپرست دبیرخانه اوپک باید در سال ٢٠١٣ از این مسئولیت کنار می رفت، اما به دلیل نبود اجماع برای انتخاب دبیرکل جدید، دوره مسئولیت وی بارها تمدید شده است.
وزیر نفت در آستانه سفر به وین برای شرکت در نشست 169 اوپک درباره انتخاب دبیر کل در این نشست به شانا گفت: هفت کاندیدا برای احراز این پست از کشورهای ایران، عراق، عربستان، اندونزی، نیجریه، اکوادور و ونزوئلا اعلام شده است، اما با توجه به این که انتخاب دبیرکل نیاز به اجماع کامل اعضا دارد برخی کشورها شانسی برای گرفتن این پست ندارند.
زنگنه با بیان این که به طور معمول دبیرکل از میان کشورهای که نقش خنثی در اوپک دارند انتخاب می شوند، افزوده است: برای انتخاب دبیرکل باید منتظر برگزاری این نشست ماند، ضمن این که ایران به نامزدی که صلاحیت احراز این سمت را داشته باشد، رای خواهد داد.
به گزارش شانا، محمد بارکیندو از نیجریه، ماهندرا سیره گار از اندونزی و علی رودریگز از ونزوئلا از میان هفت کاندیدای مطرح شده برای پست دبیرکلی بیشترین شانس را دارند.
نظر شما