شرایط برای گسترش همکاری تهران و ایروان در بخش گاز و برق مهیاست

وزیر امورخارجه گفت: ایران و ارمنستان می‌توانند در بخشهای گاز، برق و راه آهن با یکدیگر همکاری کنند.

به گزارش شانا، محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه، امروز (یکشنبه، 16 خردادماه) در دیدار با ادوارد نعلبندیان، وزیر امورخارجه ارمنستان، درباره آخرین تعاملات بانکی میان 2 کشور در پرتو نتایج برجام گفتگو کرد.

وی با اشاره به سوابق و مناسبات ایران و ارمنستان افزود: روابط تهران و ایروان همواره دوستانه و متین و مراودات و سفر هیئتهای مختلف 2 کشور در جریان بوده است و ما امیدواریم رایزنیهای مستمر در جهت توسعه مناسبات 2 کشور به صلح و توسعه و رفاه منطقه کمک کند.

ظریف با ارزیابی چشم انداز مناسبات دوجانبه تصریح کرد: اگر چه مناسبات اقتصادی تحرک داشته است، اما هنوز به سطح مناسب نرسیده که باید آنرا به سطح مطلوب خویش ارتقا بخشیم، همچنین 2 کشور در زمینه های گاز، برق، راه آهن می‌توانند پروژه های چند جانبه با تمامی کشورهای منطقه را تسهیل و گسترش دهند.

وزیر امورخارجه با اشاره به آثار همکاریهای چندجانبه 2 کشور در سازمانهای اقتصادی منطقه‌ای همچون اورآسیا ابراز امیدواری کرد که از طریق گسترش همکاریهای اقتصادی بتوان زمینه توسعه اقتصادی برای کل منطقه را فراهم کرد.

ادوارد نعلبندیان، وزیرامور خارجه ارمنستان نیز در این دیدار گفت: ما روابط 2 کشور را مبتنی بر دوستی و صمیمیت مستمر می‌دانیم و روابط دوجانبه روند پویایی را طی می‌کند، در طی سه دهه گذشته دارای مجموعه‌ای از همکاریهای متنوع بوده‌ایم و در زمینه همکاریهای انرژی و اقتصادی می‌توانیم فرصتهای جدیدی را برای گسترش و تعمیق مناسبات ایجاد کنیم.

نعلبندیان، توافق برجام بین جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 را بزرگترین رخداد تاریخی سال 2015 خواند و افزود: ما توافق جمهوری اسلامی ایران و قدرتهای بین‌المللی را بزرگترین رخداد سیاسی سال 2015 ارزیابی می‌کنیم، توافق برجام می‌تواند برای حل بسیاری از مناقشات سرمشق باشد، ما نیز رفع تحریمها را در ایروان اجرایی کرده و آماده برقراری مراودات بانکی فعال بین 2 کشور هستیم.

وی بـا اشاره بـه آمادگی ایروان بـرای فعالسازی مراودات تجاری و تشویق سرمایه گذاران ارمنی برای تقویت مراودات بین 2 کشور آمادگی خود را برای تعیین فهرست کالایی با تعرفه های مناسب جهت تقویت همکاریها اعلام کرد.

وزیر امورخارجه ارمنستان افزود: فراهم شدن مقدمات امضای تفاهمنامه لغو روادید بین اتباع 2 کشور بزودی، زمینه های افزایش مراودات دوجانبه را در تمامی عرصه ها ارتقا خواهد بخشید.

کد خبر 262300

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =