به گزارش خبرنگار شانا، ذخیره سازی نفت خام در کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه درسه ماه نخست امسال به سه میلیون و 49 هزار بشکه در روز رسید، این در حالی است که این رقم در سه ماه نخست پارسال دو میلیون و 816 هزار بشکه در روز بود.
بر اساس این گزارش تعداد روزهای مصرف آتی در کشورهای عضو او.ای.سی.دی در سه ماه نخست امسال برای ذخیره سازی تجاری 66.8 روز بود این درحالی است که این رقم در سه ماه نخست پارسال 62 بوده است.
به گزارش شانا، اصولاً ذخیرهسازی با عنوان ذخیره سازیهای راهبردی نفت خام «Strategic Petrolume reserve» از دهه ۱۹۷۰ میلادی به بعد شکل گرفت.
کشورهای صنعتی برای جلوگیری از تکرار بحران نفتی سال ۱۹۷۳ میلادی و به عبارتی برای اینکه از یک سوراخ 2 بار گزیده نشوند، آژانس بینالمللی انرژی تاسیس کردند و در کنار مجموعهای از سیاستهای دیگر، تصمیم گرفتند مقداری از نفت مورد نیاز خود را ذخیره کنند تا در روز مبادا از آن استفاده کنند.
کمیته ای در آژانس بینالمللی انرژی، برای جلوگیری از تخلف کشورهای صنعتی، ذخیرهسازی نفت در کشورهای عضو را کنترل میکنند. در زمینه حجم ذخیرهسازی نیز روایتهای مختلفی وجود دارد که هیچگاه کار دقیقی روی آن انجام نشده است، اما بحث ذخیره ۹۰ روز واردات و ۶۰ روز مصرف مطرح است و در این معیار نیز دیدگاه های متفاوتی وجود دارد، زیرا برخی آنها مانند ژاپن تنها واردکننده نفت هستند و برخی هم خود تولید دارند و کسری مصرف را وارد میکنند.
بنابراین برخی کشورها کل مصرف و برخی دیگر کل واردات را ذخیرهسازی میکنند. در سال ۱۹۹۱ زمانیکه عراق کویت را اشغال کرد و آمریکاییها آماده جنگ برای بازپسگیری کویت میشدند حدود سه ماه طول کشید تا جنگ آغاز شود و در این مدت یکی از کارهایی که آمریکاییها انجام دادند افزایش ذخیره سازیهای راهبردی نفت خام خود از ۷۵۰ میلیون بشکه به یک میلیارد بشکه بود.
نظر شما