محمد تقی جعفر زاده در گفتگو با خبرنگار شانا، ارتقای کیفیت سوخت و بهبود شاخصهای کیفی هوا در شهرهای بزرگ و کلان را از مهمترین اقدامهای وزارت نفت در سه سال اخیر اعلام کرد و افزود: بنزین و گازوئیل 2 فرآورده راهبردی تولیدی وزرات نفت است که کیفیت این 2 محصول تاثیر مستقیم در کیفیت هوای محیطی شهرها، حفظ سلامت شهروندان، کاهش وابستگی و منجر به تولید پایدار می شود.
وی با بیان این که وزارت نفت برای افزایش کیفیت بنزین و گازوئیل 31 هزار میلیارد ریال هزینه کرده است، افزود: وزارت نفت برای افزایش کیفیت سوخت، طرحهای توسعه ای و اصلاحی متعددی را در پالایشگاههای تهران، اراک، اصفهان، بندرعباس، تبریز، آبادان و لاوان در دستور کار قرار داد.
جعفرزاده، افزایش ظرفیت تولید بنزین، تصفیه گازوییل، تصفیه نفت سفید، تصفیه نفتای سبک و سنگین و تبدیل کاتالیستی را از مهمترین طرحهای توسعه ای و اصلاحی در پالایشگاههای کشور برشمرد.
وی گفت: با اجرای طرحهای توسعه ای و اصلاحی بنزین سازی، مقدار تولید بنزین یورو 4 در سالهای اخیر با افزایش روبرو بوده و کیفیت تولید گازوئیل نیز ارتقا یافته است.
وی جلوگیری از انتشار روزانه یک هزار و 500 تن گوگرد، جلوگیری از مصرف حلالهای صنعت پتروشیمی و کاهش 93 درصدی بنزن وجود در هوای شهرها را از مهمترین دستاوردهای زیست محیطی اجرای این طرح عنوان کرد.
جشنواره اعطای جایزه ملی محیط زیست با هدف شناسایی استعدادهای زیست محیطی که در زمینه های مختلفی همچون اطلاع رسانی، پژوهش، اکتشافها و اختراعهای زیست محیطی و فعالیتهای اجتماعی انجام می شوند، هر سال برگزار می شود.
در همین راستا سازمان حفاظت محیط زیست به منظور افزایش مشارکت همگانی درحفاظت از محیط زیست از سال ۱۳۷۹ اقدام به برگزاری جایزه ملی محیط زیست کرده است و با استناد به ماده ۴۶ آیین نامه اجرایی قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و مصوبه مورخ ١٣٧٧/١٠/٢٣ شورایعالی حفاظت محیط زیست از فعالیتهای ارزنده افراد حقیقی و حقوقی حافظ محیط زیست قدردانی می کند.
داشتن ابداعات، اختراعات، خلاقیتها، ابتکارها و طرحهای بارزی که موجب کاهش هزینهها و جلوگیری از آلودگی ها یا تخریب محیط زیست در سطح وسیع میشود و همچنین ارائه طرحها، پروژههای کاربردی، مطالعات و تحقیقات علمی ارزشمند و موثر در پیشگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست، از محورهای مصوب برای دریافت این جایزه ملی محیط زیست است.
نظر شما