با توجه به شباهتهای زمینشناسی و اطلاعات ژئومکانیکی، همچنین توجه بیشتر کشورهایی از جمله عربستان، عمان، امارات و...به مباحث مربوط به مکانیک سنگ و دستیابی به نتایح قابل توجه، مطالعات کشورهای حوزه خلیج فارس مناسب ترین گزینههایی هستند که در صورت فقدان اطلاعات و یا برای برنامهریزی می توان از آنها در تکمیل اطلاعات مکانیک سنگ استفاده کرد.
در مطالعه «امکانسنجی استفاده از مطالعات ژئومکانیکی انجام گرفته در مخازن کشورهای حوزه خلیجفارس جهت ارتقای مطالعات مدلسازی ژئومکانیکی میدانهای هیدروکربنی ایران» نتایج و روشهای اتخاذ شده در زمینه تعیین پارامترهای مدل ژئومکانیکی در کشورهای حوزه خلیجفارس جمعآوری و تحلیل شده است.
به عنوان مثال مشخص شد اطلاعات مورد نیاز در مورد مخزن بنگستان را می توان با استفاده از اطلاعات ژئومکانیکی موجود در آنالیز پایداری سازندی در عراق تخمین زد.
بر این اساس با استفاده از مقادیری که برای پارامترهای مدول یانگ استاتیک و مقاومت فشاری تک محوره در آزمایشگاه برای سازند یادشده به دست آمده است، می توان رابطه تجربی موجود بین این دو پارامتر را به دست آورد و از آن برای تخمین مقدار UCS در مخزن بنگستان استفاده کرد.
نظر شما