به گزارش خبرنگار شانا، سید علی مدنی زاده، امروز (یکشنبه، دوم آبان ماه) در «همایش بررسی الزامهای و چالشهای قراردادهای مشارکت و ابزارهای مالی سرمایهگذاری در صنعت نفت» گفت: افزایش درآمد ارزی صادرات نفت و گاز، رشد نرخ اشتغال و کاهش نرخ تورم از عوامل نشان دهنده احیای رشد اقتصادی کشور در سال 95 به شمار می رود.
وی به رشد صادرات در پنج ماه ابتدای امسال، شتاب معاملات مسکن با افزایش میزان تسهیلات و افزایش گشایش اعتبارات اسنادی در پسابرجام به عنوان نمونه هایی از عوامل احیای رشد اقتصادی اشاره کرد و افزود: این عوامل سیگنالهای مثبتی را برای جذب سرمایه در کشور به همراه دارد.
مدنی زاده با بیان این که رشد اشتغال کنونی و کاهش نرخ تورم که امسال با آن روبرو هستیم در سالهای گذشته بی سابقه بوده است، ادامه داد: بسیاری تصور می کنند آنچه در سالهای گذشته سبب رکود اقتصادی ایران شد تحریمهای تجاری بوده است، حال آن که عامل اصلی رکود اقتصادی، اتخاذ سیاستهای اقتصادی نادرست است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف افزود: در سال 93 کاهش تحریمهای اقتصادی به حرکت کشور به سمت خروج از رکود کمک کرد اما این روند در سال 94 به دلیل افت قیمت نفت و دیگر عوامل اقتصادی متوقف شد.
مدنی زاده خاطرنشان کرد: با وجود روند رو به رشد اقتصاد در کشور با چالش هایی نیز از جمله معضلات نظام بانکی و تامین مالی بودجه روبرو هستیم.
وی گفت: همچنین با توجه به این که رشد اقتصادی با افزایش تقاضا همراه است و افزایش تقاضا زمینه را برای رشد نرخ تورم آماده می کند، بانک مرکزی باید از هم اکنون سیاستهای انقباضی را در دستور کار قرار دهد.
همایش «بررسی الزامها و چالشهای قراردادهای مشارکت و ابزارهای مالی سرمایهگذاری» با محورهایی از جمله بررسی چارچوبها و ظرفیتهای قراردادهای مشارکت در صنعت نفت، دیپلماسی انرژی، روشهای استفاده، انتقال و توسعه فناوری در اجرای پروژه های صنعت، ویژگیهای سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز در چارچوب اصول اقتصاد مقاومتی و مشارکت در کنسرسیومها و کمیته های مدیریت مشترک (JMC)، از صبح امروز یکشنبه (دوم آبان ماه) در سالن همایشهای تخصصی شرکت ملی نفت ایران (کوشک) آغاز بکار کرد و عصر امروز پایان می یابد.
نظر شما