ساختار تامین مالی پروژه های صنعت نفت تشریح شد

مدیرعامل فرابورس ساختار تامین مالی پروژه‌های صنعت نفت و گاز را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار شانا، امیر هامونی  صبح امروز (یکشنبه، دوم آبان ماه) در «همایش بررسی الزام‎ها و چالش‌های قراردادهای مشارکت و ابزارهای مالی سرمایه‌گذاری در صنعت نفت» با بیان این که تامین مالی پروژه‌های نفت و گاز ایران به 2 صورت داخلی و بین‌المللی انجام می شود، افزود: تامین مالی در بازارهای داخلی از طریق بازار پول، سرمایه، بورس کالا، بورس انرژی و اوراق بهادر است.

هامونی با اشاره به ساختار تامین مالی پروژه های نفت و گاز ایران گفت: صکوک مشارکت پروژه های زیرساختی نفت و گاز، پتروشیمی، صکوک اجاره بر مبنای دارایی های فیزیکی موجود یا برای خرید دارایی های سرمایه ای، صکوک مرابحه تامین سرمایه در گردش بنگاه ها و پروژه ها، صکوک منفعت بر مبنای درآمدهای آتی پروژه ها  و صکوک استصناع پروژه‌های زیرساختی نفت و گاز و پتروشیمی از جمله ابزارهای کارآمد این حوزه است.

وی تامین مالی را از چالش‌های اساسی رشد اقتصادی ایران برشمرد و افزود: تا کنون در حوزه تامین مالی مبتنی بر سرمایه، شرکت‌های زیادی وارد بازار اول و دوم فرا بورس و بازار سرمایه شده اند.

هامونی در ادامه از شروع فعالیت موسسات بین‌المللی رتبه بندی اعتباری در کشور خبر داد و  گفت: در آینده نزدیک این رتبه بندی به کمک تصمیمات سرمایه گذاران خارجی خواهد آمد و یکی از ریسک‌های بازار سرمایه ایران بدین ترتیب پوشش داده می شود.

مدیرعامل فرا بورس پوشش ریسک نرخ ارز را نیز از الزامات سرمایه گذاری خارجی در کشور ذکر کرد و گفت: برنامه ما این است که بتوانیم این سرمایه گذاری را هج کنیم تا شرکت‌های خارجی با اطمینان خاطر کافی وارد بازار سرمایه کشور شوند.

وی همچنین استفاده تخصصی از تأمین سرمایه ها را از جمله پیش شرط های اصلی در این بخش دانست و گفت: اجتهاد شخصی در این بخش لزوماً به نتیجه مورد نظر منجر نمی شود.
هامونی توصیه کرد: سرمایه گذاران با توجه به ظرفیت خوبی که در تأمین سرمایه ها تحت نظارت بازار سرمایه شکل گرفته از نگاه تخصصی آنها استفاده کنند در غیر این صورت پروژه ها ممکن است از توجیه بیفتد یا در زمانی طولانی به نتیجه برسد.

وی در پایان به برخی نوسانات بیش از حد انتظار در صنایع پالایشی اشاره کرد و گفت: برای حفظ شفافیت صنعت پالایشی راهی جز این نیست که محصولات و فراورده های آن در بورس انرژی و کالایی معامله شود.

همایش «بررسی الزام‎ها و چالش‌های قراردادهای مشارکت و ابزارهای مالی سرمایه‎گذاری» با محورهایی از جمله بررسی چارچوب‎ها و ظرفیت‎های قراردادهای مشارکت در صنعت نفت، دیپلماسی انرژی، روش‎های استفاده، انتقال و توسعه فناوری در اجرای پروژه های صنعت، ویژگی‎های سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز در چارچوب اصول اقتصاد مقاومتی و مشارکت در کنسرسیوم‎ها و کمیته های مدیریت مشترک (JMC)، از صبح امروز یکشنبه (دوم آبان ماه) در سالن همایش‌های تخصصی شرکت ملی نفت ایران (کوشک) آغاز بکار کرد و عصر امروز پایان می یابد.

کد خبر 271527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =