به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی، امروز (سه شنبه چهارم آبان ماه) در نشست مشترک هیئتهای عالیرتبه ایران و بوسنی و هرزگوین در تهران، گفت: جمهوری اسلامی ایران جزو اولین کشورهایی بود که استقلال بوسنی و هرزگوین را به رسمیت شناخت و تهران همواره خواهان روابط دوستانه و صمیمی با این کشور است.
رئیس جمهوری افزود: اراده جدی جمهوری اسلامی ایران بر توسعه همه جانبه روابط و همکاریها با بوسنی و هرزگوین است، امروز خرسندیم که اراده جدی برای ایجاد تحرک در روابط، میان مسئولان ارشد 2 کشور وجود دارد.
وی با اشاره به این که برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری میان 2 کشور نیاز به تدوین نقشه راه داریم تا بتواند این روابط را به طور پایدار حفظ کرده و روز به روز گسترش دهد، تصریح کرد: باید همسو با توسعه روابط تجاری، اقتصادی و همکاری بخشهای خصوصی 2 کشور تلاش کنیم و در کنار آن زمینهها را برای گسترش روابط در حوزههای مختلف علمی، فرهنگی و گردشگری فراهم کنیم.
روحانی با تاکید بر این که ایران همواره به سیاست گفتوگو و رویکرد برد - برد در همکاریها معتقد بوده است، عنوان کرد: زمانی که در مناسبات، دو طرف احساس کنند که منافع آنها تامین شده، آنگاه تا بلندمدت شاهد ثبات در روابط خواهیم بود، زیرا امروز صلح و ثبات نه در سایه توازن وحشت، بلکه در سایه توازن منافع میان ملتها ایجاد میشود.
رئیس جمهوری با اشاره به بررسی توان و ظرفیتهای همکاری میان ایران و بوسنی در کمیسیون مشترک 2 کشور گفت: ما آماده توسعه همکاریها با بوسنی و هرزگوین هستیم و توسعه گردشگری یکی از زمینههای مناسب همکاری میان 2 کشور است که باید در این مورد تسهیلات لازم برای سفر گردشگران و ارتباط مردم 2 کشور فراهم شود.
باقر عزت بگوویچ، رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین نیز در این نشست با اشاره به این که ایران و بوسنی پیوندها و روابط بسیار مستحکم دوستی با یکدیگر داشتهاند، گفت: متاسفانه در سالهای گذشته به خاطر تحریمها، روابط 2 کشور دچار تنزل شده بود، اما امروز شرایط گذشته پشت سر گذاشته شده و آماده توسعه هرچه بیشتر روابط هستیم.
وی با اشاره به این که اخبار توافق هستهای ایران و لغو تحریمها را با خوشحالی پیگیری میکردیم، افزود: تلاش میکنیم در فضای جدید تحرکی در روابط اقتصادی و مالی با ایران ایجاد کنیم.
بگوویچ با تاکید بر این که امروز اراده جدی و ظرفیت کافی میان 2 کشور برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری وجود دارد، تصریح کرد: خوشبختانه موافقتنامه تجارت ترجیحی میان 2 کشور به امضا رسیده و با توجه به موافقتنامه بوسنی با اتحادیه اروپا، میتوانیم دروازهای برای دسترسی ایران به بازار اروپا و متقابلا ایران نیز میتواند دروازهای برای دسترسی بوسنی به بازار آسیا باشد.
رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین عنوان کرد: باید فضا را برای فعالیت بخشهای خصوصی و همکاریهای بانکی 2 کشور مهیا کنیم و با برطرف کردن موانع، تسهیلات لازم را برای برقراری نقل و انتقالات مالی و روابط راحتتر میان تجار 2 کشور بوجود آوریم.
نظر شما